PSD a început consultările publice asupra proiectelor de lege ale Educației
Autor: Crişan Andreescu | Publicat pe: 15 Martie 2023, 09:41
WhatsApp
Considerăm că viitorul Educației din România este mult prea important pentru a fi decis în spatele ușilor închise, mai ales că în ultimele trei decenii legislația din acest domeniu s-a modificat de prea multe ori, fără rezultate spectaculoase, precizează PSD.

România nu își permite încă o reformă superficială în acest domeniu. PSD susține participarea tuturor părților interesate la o dezbatere aprofundată și transparentă asupra modificărilor legislative propuse de Guvern.

- PSD a început, luni, o serie de consultări cu societatea civilă și specialiștii din Educației asupra celor două proiectele de lege, elaborate de Guvern, privind învățământul preuniversitar și universitar.

- În cadrul primei runde întâlniri, parlamentarii PSD din comisiile de specialitate ale Parlamentului s-au întâlnit cu reprezentanții asociațiilor aleșilor locali.

- Consultările se vor desfășura până la finalul lunii martie și vor cuprinde discuții cu sindicatele din Educație, cu profesorii și rectorii, cu elevii, studenții și părinții, cu ONG-urile de specialitate, cu grupurile parlamentare ale PSD și cu experții în Educație ai PSD din organizațiile județene ale partidului.

- Scopul consultărilor este de a prelua din partea societății civile toate observațiile și completările pentru îmbunătățirea celor două proiecte de lege. Pe baza acestor discuții, PSD va elabora un set de amendamente pe care le va susține în cadrul Coaliției și în comisiile de specialitate ale Parlamentului.

În privința reformei propuse de Ministerul Educației, PSD va urmări în primul rând respectarea următoarelor principii:

1) Acces egal și neîngrădit la educație pentru toți copiii;

2) Combaterea abandonului școlar;

3) Dezvoltarea învățământului dual, bazat pe însușirea unor aptitudini practice și cunoștințe profesionale, care să permită absolvenților un acces cât mai bun pe piața forței de muncă.

4) Dezvoltarea after-school-ului pentru sprijinirea părinților care muncesc.

Vezi și: Se apropie Evaluarea Națională! Elevii de clasa a XII-a încep probele în 27 martie

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?