PSD a câștigat alegerile parțiale și vrea anticipate. PNL vine cu alte cifre. Chirieac: Pentru Orban, 15 e mai mare decât 17. Dar are o logică...
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
PSD a câștigat alegerile parţiale. Social-democrații cer, acum, alegeri anticipate. Ce spune analistul politic Bogdan Chirieac.

"Preşedintele Iohannis cred că ar trebui să se gândească foarte repede să facem alegeri din nou pentru că acum un şi jumătate ne spunea de coaliţia de la acea vreme că nu mai reprezintă voinţa românilor. Asta îi spunem şi noi astăzi că, deja, se vede clar, cu date concrete că, la această oră, coaliţia aflată la guvernare nu mai are nicio legătură cu voinţa romanilor", a spus Paul Stănescu, secretarul general al PSD, în emisiunea Punctul de Întâlnire, de la Antena 3.

"Este normal ca PSD să dorească alegeri anticipate şi va dori lucrul acesta până în 2024, la alegerile la termen, fiindcă, în mod evident, PSD îşi menţine locul întâi", a spus analistul politic Bogdan Chirieac.

"Pentru Orban, 15 e mai mare decât 17"

În același timp, liberalii vin cu o altă statistică, potrivit căreia ei au câștigat alegerile.

"PNL a anunţat că a câştigat alegerile locale prin vocea liderului Ludovic Orban. Pentru dânsul, 15 e mai mare decât 17, dar are o logică ce spune dânsul, fiindcă şi la alegerile parlamentare PSD a câştigat cu 29%, PNL a făcut 25% şi PNL a făcut guvernul", a mai spus analistul politic.

"Dar cum au făcut? Este absurd. Adică adunăm mere cu pere şi cireşe şi egalăm cu motoare de avion?", a fost reacția lui Bogdan Chirieac.

Vezi și: Orban l-a felicitat pe Cîțu după alegerile parțiale

"Alegerile anticipate nu se pot face fără preşedinte"

Întrebat dacă este posibil să fie o discuţie serioasă despre alegerile anticipate, analistul politic a spus: "Nu, sub nicio formă fiindcă nu cred că preşedintele şi-a închis aceste porţi. Poate că domnia sa îşi va reevalua poziţia, anul viitor. Şi-a dorit atât de mult Guvernul său... Problema este că este "guvernul dezastru". Dacă ar fi ştiut lucrul ăsta, nu ar fi insistat. Adică ar fi vrut poate un Guvern PSD-PNL, într-o formă, sau PNL minoritar, ceva de genul acesta, un timp. Ar fi găsit o soluţie gen Israel - doi ani un premier, următorii doi ani un alt premier. Există numeroase formule în ţările democratice prin care voinţa poporului poate să dea şi guvernul şi parlamentul... Acum, ai un guvern dezastru, ne place, nu ne place. Alegerile anticipate nu se pot face legal fără preşedinte, sub nicio formă".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel