PS5 Pro ar fi de până la de trei ori mai rapid decât PS5. Data de lansare estimată de Sony (surse)
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Sony ar dezvolta un model PlayStation 5 Pro care ar putea include un GPU mult mai puternic, cu viteze de până la trei ori mai mari decât consola actuală.

Sony ar dezvolta un model PlayStation 5 Pro care ar putea include un GPU mult mai puternic, cu o viteză de până la de trei ori mai mare decât modelele PS5 existente, potrivit The Verge. YouTuber-ul Moore’s Law is Dead susține că a obținut acces la un document tehnic pentru PS5 Pro, cu numele de cod Trinity, iar acum Tom Henderson de la Insider Gaming raportează că specificațiile scurse sunt exacte și că lansarea consolei ar fi programată pentru finalul lui 2024.

De trei ori mai puternic decât PS5?

Capturi de ecran din documentul tehnic indică o performanță de 67 teraflops pentru calculele cu punct flotant pe 16 biți, ceea ce corespunde la aproximativ 33.5 teraflops de calcul cu precizie simplă. Se spune că acest lucru ar reprezenta o îmbunătățire a performanței de redare cu 45% față de PS5. PS5-ul existent este o consolă de 10.28 teraflops, deci triplarea acesteia ar însemna o creștere semnificativă a performanței doar pe partea de GPU. Se zvonește că PS5 Pro ar putea oferi de până la de 3 ori mai multă performanță în ray tracing („în unele cazuri chiar de 4 ori”), conform raportului lui Henderson.

Documentele, care se pare că au fost postate pe portalul propriu de dezvoltatori Sony, menționează de asemenea PlayStation Spectral Super Resolution (PSSR). Se zvonește că acesta ar folosi AI PlayStation pentru scalarea imaginilor, similar cu DLSS de la Nvidia sau FSR2 de la AMD. Acest lucru ar putea include scalarea la rezoluții de 8K în versiunile viitoare și va ajuta la îmbunătățirea performanței ray tracing pe PS5 Pro.

Toți dezvoltatorii ar avea deja devkit-ul din ianuarie 2024

Deși Moore’s Law is Dead nu a fost întotdeauna cea mai fiabilă sursă pentru scurgeri de informații despre console, raportările lui Henderson sugerează că studiourile proprii ale Sony testează kituri de dezvoltare PS5 Pro din septembrie, iar terții au primit acces în ianuarie.

Henderson a mai spus anul trecut că se planifica un PS5 Pro cu o dată țintă de lansare în noiembrie 2024. Astfel, Sony ar putea fi pe drumul cel bun pentru a atinge acest termen ambițios.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel