Data publicării:

PRU, ZECE promisiuni pentru românii din diaspora

Autor: Roxana Neagu | Categorie: Politica
WhatsApp
Cort PRU Victor Ponta
Cort PRU Victor Ponta
PRU transmite un mesaj românilor din diaspora cu o zi înainte de vot. 

”Știm că ați decis greu să plecați din țară. Știm că nu v-a fost ușor și nu vă este ușor să vă câștigați pâinea printre străini. Știm că vă este greu departe de copii și părinți. Este foarte clar că statul român e obligat să se implice mai mult pentru a vă asigura statutul corect de cetățeni ai Europei, şi nu numai. Partidul România Unită, prin candidații săi la alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016, are câteva propuneri concrete care vă privesc direct. Avem nevoie de politici de stat pentru toți cetățenii țării, indiferent unde trăiesc. Aveți nevoie să fiți respectați”, transmite PRU românilor din diaspora.

Iată cele zece promisiuni ale PRU pentru românii din diaspora: 

1. Cetățenie română pentru toți românii din comunitățile istorice din jurul granițelor

2. Vom înființa un minister plin pentru sprijinirea directă a românilor de pretutindeni. Ne vom asigura că toţi cetăţenii români din străinătate îşi vor cunoaşte drepturile și beneficiile în țările în care trăiesc.

3. Aducem românii înapoi acasă! Respectăm investițiile făcute de românii din străinătate în România, așa încât aceștia vor deveni patroni la ei acasă. Împreună vom furniza locuri de muncă pentru compatrioții noștri. Impozit ZERO din profit timp de 3 ani de zile și un pachet de măsuri de stimulare pentru firmele nou înființate [start-up].

4. Vom înființa Școli Românești în străinătate și vom simplifica recunoașterea și echivalarea diplomelor în afara țării.

5. Vom crea un program de asistenţă pentru copiii ai căror părinţi sunt plecaţi la muncă în străinătate. De asemenea, vom susține crearea de cămine speciale pentru îngrijirea părinţilor şi bunicilor românilor care au plecat la muncă în străinătate

6. Vom adopta o strategie corectă și unitară de imagine a României şi a românilor

7. Vom înființa o linie de transfer bancar de stat în parteneriat cu băncile comerciale de la nivel global, pentru românii care doresc să trimită bani acasă, cu ZERO comision.

8. Vom susține și vom proteja familiile de români în statele cărora li se iau copiii abuziv (ex. Norvegia).

9. Vom simplifica procedurile consulare și vom reduce birocraţia consulară. Susținem transparenţa totală în relaţia cu românii de pretutindeni.

10. Milităm pentru revenirea la denumirea de ţigani pentru persoanele de etnie romă. Trebuie evitată orice confuzie. Cetăţenii români au dreptul la o imagine corectă.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel