Proxenet din Galați, reținut după 5 percheziții. A obținut circa 400.000 de euro de la 3 tinere exploatate
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Foto ilustrativ de Jürgen Rübig de la Pixabay
Foto ilustrativ de Jürgen Rübig de la Pixabay
Săptămâna aceasta, un bărbat bănuit de trafic de persoane în formă continuată și instigare la spălare de bani a fost reținut de polițiști. El ar fi recrutat trei tinere și le-ar fi determinat să practice prostituția, obținând astfel aproape 400.000 de euro. 

IGPR a informat, citând IPJ Galați, că miercuri, 6 octombrie, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Galați, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Galați, au efectuat cinci percheziții domiciliare, în municipiul Galați, la locațiile folosite de un bărbat bănuit de trafic de persoane în formă continuată și instigare la spălare de bani. Bărbatul a fost reținut, pentru 24 de ore.

Cercetările au arătat că, în perioada 2018 - 2021, la diferite intervale de timp, prin inducere în eroare cu utilizarea metodei “loverboy”, bărbatul ar fi recrutat 3 tinere în scopul exploatării sexuale. Acesta le-ar fi transportat și cazat în locații închiriate pe teritoriul Elveției, Belgiei, Olandei, Danemarcei și Germaniei, unde, prin constrângere fizică și psihică, le-ar fi determinat să practice prostituția, obținând, în acest mod, aproximativ 380.000 de euro.

Potrivit DIICOT, "sumele de bani obținute din activitatea infracțională au fost fie cheltuite de către inculpat cu ocazia participării acestuia la jocuri de noroc clandestine, fie folosite pentru achiziționarea prin intermediul unor interpuși a unor bunuri, printre care și un autoturism de lux."

"În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate 4 telefoane mobile, 1.500 de coroane daneze, 100 de euro, 100 de dolari, o sabie, un autoturism de lux, precum și înscrisuri cu valoare probatorie.", precizează IPJ Galați.

Bărbatul a fost reținut, pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat Tribunalului Galați, cu propunere de arestare preventivă.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Galați și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Galați, se încheie comunicatul. 

VEZI ȘI: Un bărbat din Galați, criminal temut în Spania. A fost prins în urma unui furt

Un bărbat din Galați care a comis o crimă violentă în Spania a fost prins în urma unui furt. 

La trei ani de la comiterea unei crime înfiorătoare a cărei victimă a fost un bijutier din orașul spaniol Carmona, anchetatorii scot la iveală detalii șocante din filmul evenimentelor, relatează cotidianul local Viața Liberă.

Autorii faptei, trei români, dintre care un gălățean prins aici, în oraș, în această vară și extrădat, și-au premeditat atacul și au încercat să scape, furând monitorul sistemului de supraveghere. Tocmai acest detaliu, dezvăluit de un trecător oarecare, i-a ajutat pe polițiști să dea de urma asasinilor. Doi dintre criminali au primit deja pedepse al căror total depășește 50 de ani de închisoare.

(Citește mai mult AICI.)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel