Data publicării:

Provocarea majoră a vremurilor noastre. Andi Cristea (PSD): Pizza de la privat vine mai repede decât ambulanța de la stat / video

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Politica
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik
Andi Cristea, unul dintre candidații PSD la alegerile europarlamentare, a vorbit despre provocările cu care se confruntă societatea, o dată cu avansul tehnologiei și așteptărilor tot mai mari ale cetățenilor.

În cadrul unui interviu exclusiv pentru DC News, la emisiunea electorală DC Votez, Andi Cristea, unul dintre candidații Partidului Social Democrat la alegerile europarlamentare, a evidențiat nevoia urgentă ca statul să țină pasul cu privatul și cu evoluția tehnologică.

„Tehnologia schimbă toate interacțiunile din cadrul societății. Tehnologia este non-deterministă, adică nu este nici bună, nici rea, ci este vorba de modul de utilizare ala acesteia. Dacă am fi niște oameni preistorici, în jurul unui foc, și apare o sabie, sabia aia ar putea fi folosită să ne omorâm între noi sau ar putea fi folosită să vânăm.

De cealaltă parte, inteligența artificială și aceste tehnologii emergente accelerează până la derapaj o serie de procese economice, sociale, inclusiv politice cu care noi eram obișnuiți ca societate. Din punctul meu de vedere, provocarea majoră a vremurilor noastre e legată de modul în care vom reuși să calibrăm instituțiile statului astfel încât ele să răspundă așteptărilor legitime, dar total accelerate ale cetățenilor noștri“, a spus Andi Cristea.

CITEȘTE ȘI         -        EXCLUSIV  Parlamentar PSD, candidat pentru PE, „prins”, în direct, cu inteligența artificială pe spate / video

„Pizza de la privat vine mai repede decât ambulanța de la stat“

Pentru a surprinde amploarea provocărilor cu care se confruntă societatea contemporană, Andi Cristea a dat exemplul timpului de așteptare pentru serviciile medicale, care în unele cazuri s-a dovedit a fi unul extrem de ridicat.

„De exemplu, trăim vremuri în care pizza de la privat vine mai repede decât ambulanța de la stat, dar evident că nu putem să comparăm servicii de alimentație publică și servicii de asistență medicală.

Instituțiile statelor noastre au o dificultate să țină pasul cu noile evoluții tehnologice, dar mai ales cu așteptările cetățenilor. Ei vor mai mult și nu întotdeauna noi suntem suficient de agili ca să reușim să oferim acele lucruri absolut legitime pe care ei le așteaptă.“, a precizat, la DC News, Andi Cristea, candidat PSD pentru Parlamentul European.

CITEȘTE ȘI        -        EXCLUSIV  Vrei ROEXIT? Informația pe care ar trebui să o știe toată lumea despre România. „Parcă e Bitcoin. Sunt lucruri pe care alte state nu au reușit să le realizeze într-un interval atât de scurt”

Partidul Social Democrat - Alianta PSD-PNL CMF 41240002.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel