Protocolul PSD-PPDD. Ce obține partidul lui Dan Diaconescu
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Protocolul PSD-PPDD este aproape gata, acesta urmând să fie semnat chiar luni seara, potrivit RTV. Negociat de Liviu Dragnea si Liviu Neagu, protocolul prevede ca partidul lui Dan Diaconescu să primească un post de ministru, mai multe posturi de secretari de stat, dar și funcții la nivelul Consiliilor Județene. 

Protocolul PSD-PPDD prevede ca în teritoriu, acolo unde președinte al CJ este un reprezentant al PSD, PPDD va primi un post de vicepreședinte. Este vorba despre 70 la sută dintre localitățile din țară unde vor face majorități.

PPDD va susține proiectele PSD, dar și social-democrații vor susține PPDD în proiectele supuse dezbaterii.

Citește și: Liviu Dragnea explică scopul alianței PSD-PPDD

La nivel guvernamental, PPDD va primi un post de ministru delegat pentru românii de pretutindeni, care va fi ocupat de omul de încredere al lui Dan Diaconescu, Simona Man, dar și patru posturi de secretar de stat.

Contactată telefonic, deputatul PPDD, Liliana Mincă, a declarat că a fost lansată propunerea de a se face majorități la nivel local, acolo unde există reprezentanți ai PPDD.  "Pe noi, deputații PPDD ne interesează ca măcar o parte dintre cele o sută de măsuri din programul de guvernare al PPDD sp fie aprobate".

Printre acestea se numără legea referitoare la majorarea alocației pentru copii, atunci DA, putem discuta și despre negocieri. 

Citește și: Colaborare PSD-PP-DD. Ce se întâmplă în plan local

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel