PROTOCOALE. Victor Alistar (CSM), declarații în scandalul momentului: În continuare, secret
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Victor Alistar, membru CSM, a vorbit, miercuri seară, despre situația protocoalelor.

"Astăzi, s-a prezentat, printr-o notă care a făcut parte din documentele oficiale ale ședinței de astăzi, situația protocoalelor. Și vă pot spune că s-a confirmat faptul că există protocol între Parchetul General, Înalte Curte și SRI, cel pe care l-am văzut. Și există și un alt protocol, care l-a înlocuit pe acesta pe care l-am văzut în momentul în care a ieșit din vigoare.

Există protocol încheiat între Înalte Curte de Casație și Justiție, așa cum este el comunicat de către Înalta Curte. A existat un protocol între CSM, încheiat cred că în 2014 și denunțat în martie 2017, dar în continuare secret, e în procedură de desecretizare.

A existat, de asemenea, un protocol între Inspecția Judiciară și SRI, care este în procedură de desecretizare și vom vedea la acel moment datele concrete", a declarat Alistar, miercuri seară, la TVR1, la România9, emisiune moderată de Ionuț Cristache. "N-am să intru în amănunte, pentru că nu pot", a mai spus acesta.

Ce s-a mai solicitat miercuri

"În cadrul ședinței de astăzi a CSM, s-a solicitat, de asemenea, comunicarea existenței unor protocoale între instanțele de judecată și parchete. Tot astăzi, s-a comunicat că a existat un protocol între INM și SRI, care privea aspectele de siguranță cibernetică și servere", a mai declarat membrul CSM.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel