Protestul ambulanţierilor la DSU şi Guvern. Gheorghe Chiş, FNSAR, cere intervenţia premierului
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres
Federaţia Naţională Sindicală "Ambulanţa" din România (FNSAR) solicită intervenţia premierului României pentru a clarifica problemele din serviciile de ambulanţă în relaţie cu Ministerul Sănătăţii şi cu Ministerul de Interne, respectiv Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă. 

Potrivit Agerpres, la protest participă peste 1.000 de sindicalişti.

"Solicităm intervenţia premierului pentru a clarifica problemele din serviciile de ambulanţă în relaţie cu Ministerul Sănătăţii şi Ministerul de Interne, respectiv DSU, problema cu achiziţia de ambulanţe care nu a fost făcută de doctorul Arafat. A expirat contractul Ambulanţei şi noi, anul viitor, dacă nu se va rezolva - şi nu ai cum să rezolvi acum - vom intra într-un blocaj tehnic. Asta este o problemă acută. (...) Dacă premierul României ne invită la discuţii - şi putem conveni nişte lucruri care sunt agreate de noi - vom opri orice formă de protest. Dacă nu, vom face pasul următor. Va fi un protest în toată România, în toate serviciile de ambulanţă în următoarea perioadă stabilită de noi - şi strângere de semnături şi alte proceduri care se impun prin organizare de acţiuni sindicale", a precizat Gheorghe Chiş, preşedintele FNSAR.

Conform unui comunicat al BNS, între orele 10:00 şi 12:00, în Piaţa Revoluţiei va avea loc pichetarea Ministerului Afacerilor Interne/sediul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, de la 12:00 la 12:30 va fi un marş sindical din Piaţa Revoluţiei în Piaţa Victoriei, iar de la ora 12:30 la 14:00 va avea loc pichetarea Guvernului României din Piaţa Victoriei.

Reprezentanţii sindicatului afirmă că "protestatarii care vor participa la protest sunt din timpul liber, iar prezenţa lor la Bucureşti nu afectează negativ capacitatea de intervenţie a serviciilor publice de ambulanţă".

De asemenea, Blocul Naţional Sindical reaminteşte că, începând de marţi, de la ora 10:00, pe termen nelimitat, toate ambulanţele operative din serviciile publice de ambulanţă vor afişa vizibil mesajul "protest naţional". 

Înregistrarea care a ajuns în posesia lui Arafat, răsturnare de situație în protestul celor de la Ambulanţă

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), a făcut publică, luni, o înregistrare audio despre care susține că reprezintă îndemnul transmis către colegi de un lider al sindicatului ambulanțierilor.

„Să spunem că au fost serviciile de ambulanță sabotate și că nu au primit ambulanțe este cel puțin un lucru denigrator și fals", a zis Raed Arafat, în contextul în care sindicaliștii de la Ambulanță au anunțat un protest marți.

„Mai jos aveți explicațiile despre achizițiile de ambulanțe, subiectul folosit de Federația Sindicală Ambulanța ca fiind principalul motiv pentru protestele lor de mâine, acuzând DSU că ar sabota serviciile de ambulanță prin faptul că nu s-au semnat contractele subsecvente de achiziție! Dezinformafea și manipularea, în ce privește sistemul național integrat de urgență, au ajuns la cote fără precedent, iar în explicațiile de mai jos încerc să clarific anumite aspecte astfel încât populația să aibă cel puțin și explicațiile noastre. La finalul prezentării veți auzi și înregistrarea în care liderul sindicatului îndeamnă managerii să trimită câteva ambulanțe care arată foarte rău ca și recuzită la protest. Nu DSU a creat criza semi-conductorilor, nu DSU a creat problemele de aprovizionare pe plan mondial după criza din ultimii doi ani și sigur nu DSU a creat haosul cauzat de agresiunea împotriva Ucrainei, ducând la o destabilizare foarte gravă a pietilor, crescând costurile și crescând semnificativ perioadele de livrare. Faptul că Federația Sindicală Ambulanța a identificat DSU ca principalul dușman are alte motive și alte conotații pe care nu le voi aborda acum. Sper ca după ce ascultați explicațiile din video-ul anexat, veți înțelege mai bine cum stau lucrurile. Sistemul integrat de urgență are nevoie de întărire și de dezvoltare, nu de dezmembrare și distrugere, folosind motive false care ascund interese de grup și lipsa de înțelegere a sistemului la anumite niveluri decizionale!”, a scris Raed Arafat, luni, pe contul de Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel