Data publicării:

Protestele continuă în Franța. Bogdan Chirieac: Nivelul acesta de tensiune socială la care s-a ajuns este fără precedent

Autor: Valentina Miu | Categorie: Stiri
WhatsApp
captură video
captură video
Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre revoltele din Franța.  

Într-o intervenție telefonică la România TV, Bogdan Chirieac, analist politic, a spus dacă revoltele care au loc în Franța se pot extinde și în alte țări.

„În opinia mea, ele se pot extinde oriunde în lumea civilizată. Nivelul acesta de tensiune socială la care s-a ajuns este fără precedent din cauza motivelor pe care le știm: pandemie, criză energetică, criză economică, lumea care se schimbă mai repede decât suntem noi obișnuiți.

Ceea ce mi se pare cu adevărat deosebit este cenzurarea în Franța rețelelor sociale. Nu știu dacă este o idee bună. Dreptul la liberă exprimare este un drept fundamental în democrație. Sigur că aruncarea mașinilor din parcările supraetajate nu are nimic de-a face cu democrația, ci cu huliganismul, dar ideea este că statul francez este unul foarte puternic. El poate să facă față la astfel de manifestări”, a spus analistul politic Bogdan Chirieac.

Peste 1.300 de persoane au fost arestate în a patra noapte de revolte în Franța, iar situația încă rămâne tensionată.

Noi incidente violente au avut loc vineri, 30 iunie şi au continuat şi astăzi în mai multe orașe din Franța, la numai câteva ore după ce Macron a convocat o ședință de urgență. Printre măsurile adoptate în această ședință se numără suspendarea temporară a transportului public, interzicerea adunărilor publice și desfășurarea de vehicule blindate pe străzi.

45.000 de polițiști și jandarmi încearcă să menţină ordinea pe străzi, după împușcarea mortală a unui adolescent de către poliție care a şi declanşat valul de proteste violente. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel