Proteste violente în Franța, după un atac la un centru kurd. Chirieac: Slavă Domnului că nu au loc și în estul Europei / video
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Proteste violente au izbucnit, vineri după-amiază, la Paris, la scurt timp după un atac ce s-a soldat cu moartea a cel puțin trei persoane.

Vineri după amiază, în Franța, la Paris, a avut loc un atac armat în urma căruia și-au pierdut viața cel puțin trei persoane. Incidentul s-a produs la un centru kurd din capitala franceză. Un bărbat a fost arestat, conform surselor din cadrul poliţiei.

Bărbatul arestat „ar avea între 60 şi 70 de ani“ și „a fost reţinut şi plasat în arest", potrivit parchetului, care a precizat că „identitatea lui este în curs de verificare“ (citește mai mult AICI).

La scurt timp după atac, în Paris au izbucnit mai multe proteste, unde membri ai comunității kurde s-au revoltat în urma evenimentului, cerându-și drepturile. La căderea serii, polițiștii au dat cu gaze lacrimogene pentru a respinge mulțimea furioasă, în timp ce protestatarii au aruncat cu obiecte spre ofițeri. Mobilierul urban din zonă a fost afectat, iar o mașină a fost puternic deteriorată.

Membrii comunității kurde din Paris au spus că au fost avertizați recent de poliție cu privire la amenințări la adresa țintelor kurde., conform France24.

Chirieac: Slavă Domnului că nu au loc și în estul Europei

Analistul politic Bogdan Chirieac a fost invitat la România TV, unde a vorbit despre protestele care au început să devină tot mai violente și mai numeroase în vestul Europei:

„Înțeleg că aceste demonstrații au legătură cu un atentat soldat cu trei morți și vreo trei răniți. Înțeleg că Poliția a arestat pe cineva. Foarte multă violență vedem în Europa după această pandemie, criza economică nu va face altceva decât să accentueze violența, dar slavă Domnului că ea nu se manifestă și în estul Europei. Nu doar România nu are parte de astfel de manifestări și foarte bine că nu are, dar nici alte state din Europa de Est nu se confruntă cu așa ceva.

Văd că demonstrațiile cele mai multe sunt în Franța, în Germania, în Italia, în Spania, în Marea Britanie care, chiar dacă nu mai este membru al Uniunii Europene, e o țară profund europeană“, a spus, la România TV, Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel