Proteste VIOLENTE în Chile. Mii de manifestanți cer DEMISIA președintelui Pinera
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Mii de oameni au manifestat în Chile cerând demisia președintelui Sebastian Pinera.

Mii de oameni au manifestat vineri, 27 noiembrie,  la Santiago de Chile, cerând demisia preşedintelui conservator Sebastian Pinera pe fondul recrudescenţei protestelor şi al ciocnirilor violente cu poliţia, relatează Agerpres.

Aproximativ 10.000 de persoane, convocate pe reţelele de socializare, s-au adunat pe străzile din apropierea sediului guvernului, protejat de o puternică forţă de poliţie, pentru a manifesta pe bulevardul Alameda, principala arteră a capitalei chiliene. Poliţia a folosit gaze lacrimogene şi tunuri cu apă pentru a dispersa grupuri de bărbaţi care purtau cagulă şi care aruncau cu pietre şi au incendiat staţii de autobuz.

Zeci de protestatari care au inspirat substanţele chimice prezentau vărsături şi s-au prăbuşit la pământ, au declarat jurnalişti ai AFP. Această manifestaţie survine după mai multe zile de ciocniri între protestatari şi poliţie precum şi după marşul femeilor care a avut loc miercuri cu ocazia Zilei internaţionale pentru eliminarea violenţei împotriva femeilor. Protestele în Chile au izbucnit în octombrie 2019, dar au fost întrerupte de pandemia de coronavirus.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel