Proteste Piața Victoriei. CNMR, apel pentru români
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
CNMR
CNMR
Coaliția Națională pentru Modernizarea României (CNMR) face apel la milioanele de membri și cetățeni români să urmărească cu mare atenție dezbaterile și informațiile prezentate în spațiul public în această perioadă.

„Simpatia ori antipatia politică față de persoane, grupuri sau partide politice nu trebuie să conducă la generalizări și învinovățirea unor instituții întregi sau categorii sociale în ansamblul lor pentru posibile fapte comise de membrii acestora. Reamintim tuturor că se afla în curs de desfășurare o anchetă de către Parchet împreună cu alte instituții și cu ajutorul societății civile. În acest context, CNMR face apel la cetățenii României, membrii sau nu ai organizației, să nu se angajeze în manipulări ce pot avea consecințe grave asupra intereselor României”, precizează CNMR, sâmbătă, 18 august.

„Condamnăm încă o dată violențele comise în Piața Victoriei și așteptăm rezultatul anchetei, fără a generaliza vinovăția unora dintre participanții din Piață la nivelul tuturor participanților sau a unei categorii întregi precum DIASPORA sau a unei instituții întregi precum Jandarmeria Română”, mai precizează sursa citată.

Ce zice Cumpănașu

„Aducem aminte că diaspora este formată din părinții, frații, copiii sau prietenii celor care trăim aici în România. Astfel, avem obligația să îi respectăm ca membri ai familiei noastre. Același respect îl merită zecile de mii de jandarmi care în fiecare zi patrulează alături de poliție, asigură paza multelor obiective de siguranță națională, asigură restaurarea ordinii după ce derbedeii care își mai spun și fani ai sportului creează haos și distrug bunuri publice în cadrul manifestărilor sportive, participă cu trupe în teatrele de operațiuni din Irak, Afganistan, etc., pentru a asigura românilor de acasă securitatea oferită de aliați. Învrăjbirea românilor în anul Marii Uniri nu este acceptabilă și suntem convinși că adevărul va ieși la iveală cu privire la evenimentele din Piața Victoriei iar cei vinovați vor fi trași la răspundere. Să nu facem cadou, prin această divizare, România forțelor externe și interne care s-ar bucura de o Românie anarhică și divizată", a declarat Alexandru Cumpănaşu, președintele CNMR.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel