Data publicării:

Proteste masive în Pakistan. Ex-premierul Imran Khan a fost arestat / video

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Ex-premierul pakistanez Imran Khan a fost arestat, motiv pentru care mii de cetățeni au ieșit să protesteze pe străzile marilor orașe.

Mii de susținători ai lui Imran Khan au ieșit în străzile din capitala Islamabad, Karachi, Lahore, Peshawar și alte orașe pentru a protesta împotriva arestării sale, conform Al Jazeera.

În Islamabad, sute de activiști din Pakistan Tehreek-e-Insaf (PTI) ai lui Khan au blocat autostrada principală Kashmir. Traficul a fost suspendat pe ambele sensuri de mers.

În Lahore, protestatarii s-au adunat în fața reședinței fostului prim-ministru și au blocat drumurile adiacente. Aceștia au ars anvelopele mașinilor.

În orașul-port sudic Karachi, susținătorii PTI s-au adunat în fața biroului local al partidului, situat de-a lungul celui mai aglomerat drum Shahrah-e-Faisal din oraș.

Imran Khan a fost arestat

Ministrul de Interne din Pakistan, Rana Sanaullah, a declarat că Imran Khan a fost arestat pentru că a delapidat depozitul de stat al țării.

„Imran Khan nu s-a prezentat în fața instanței, în ciuda notificărilor”, a spus Sanaullah într-un tweet.

El a negat că Imran Khan a fost ridicat cu violență de oficialii paramilitari care l-au arestat.

Fawad Chaudhry, de la partidul Pakistan Tehreek-e-Insaf (PTI) al lui Khan, a confirmat arestarea fostului premier într-un tweet.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel