Data actualizării:
Data publicării:

Proteste magistrați. Pieleanu: Palmă la adresa imaginii României. Este bomboana de pe colivă

Autor: Bogdan Bolojan | Categorie: Stiri
WhatsApp

Marius Pieleanu este de părere că protestele magistraților cu privire la adoptarea legilor justiției reprezintă o palmă gravă pentru imaginea României peste hotare.

"Acest protest al magistraților va fi perceput extrem de dur de presa internațională în raport cu clasa politică. Sunt absolut convins că este încă o palmă la adresa imaginii României, în contextul în care New York Times-ul spunea că înmormântarea regelui se face pe fondul unor grave nemulțumiri față de legile justiției și pe fondul luptei împotriva unei clase politice corupte. Deci New York Times vorbește despre clasa politică din România pe care o caracterizează ca fiind coruptă. Pe fondul clasei politice corupte din România apar aceste nemulțumiri ale magistraților care sunt bomboana de pe colivă. Este vorba despre presa mare, că vorbim de New York Times, că acolo este lumina și la Londra, nu de vreun site de la Tirana. Este încă o palmă la adresa Parlamentului. E nenorocire," a spus Marius Pieleanu la România TV. 

Reamintim că aproximativ 700 de magistraţi de la mai multe instanţe şi parchete din ţară s-au adunat luni pe treptele de la Curtea de Apel Bucureşti pentru a protesta faţă de proiectele de modificare a legilor Justiţiei şi iniţiativele legislative pentru modificarea Codurilor penale.

Procurorii şi judecătorii protestează tăcut, iar unii au ţinut în mâini Constituţia sau foi pe care este scris jurământul de magistrat.

Manifestarea, desfăşurată în linişte, a durat circa o oră şi a reunit magistrații care care au stat numai pe treptele Palatului de Justiţie.

Consiliul Superior al Magistraturii i-a transmis, luni, preşedintelui Comisiei parlamentare speciale pentru legile Justiţiei, Florin Iordache, o scrisoare deschisă în care precizează că "Justiţia trebuie să rămână putere a statului, a oamenilor drepţi".

"Magistraţii sunt parte a societăţii care, dincolo de statut, atunci când au nemulţumiri şi atenţionează asupra unor iminente şi majore disfuncţii de sistem, prin iniţierea unor reglementări, trebuie să le facă cunoscute prin modalităţi care să nu afecteze profesia, prestigiul, interesele pentru care se înfăptuieşte Justiţia. Justiţia trebuie să rămână putere a statului, a oamenilor drepţi, pentru noi toţi", declară preşedintele CSM, Mariana Ghena.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel