Proteste anti-Erdogan în Turcia, autoritățile folosesc tunuri cu apă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Forțele de ordine au folosit tunuri cu apă pentru a dispersa câteva sute de protestatari care cer renumărarea voturilor în Ankara, unde partidul condus de premierul Erdogan, AKP, a câștigat la limită alegerile municipale.

Cei mai mulți dintre manifestanții adunați în capitala Turciei sunt tineri. 

"Susținătorii dreptei și cei ai stângii sunt frați, Melih Gökçek este un tiran" și "Ankara, cere-ți voturile" sunt unele dintre sloganurile strigate de manifestanții strânși în fața Consilului Electoral Suprem (YSK)acuzând infracțiuni de fraudă la alegerile municipale de duminică.

Demonstrațiile din fața YSK au luat amploare la data de 1 aprilie, când mai mulți oameni au îngroșat rândurile primilor nemulțumiți care au ieșit în stradă. 

Transmisiunea live a agenției de presă Dogan arată câteva sute de protestatari care cer renumărarea voturilor. Mașinile forțelor de ordine au început să folosească tunurile cu apă la ora 4:05, ora locală.

Între timp, Partidul Justiției și Dezvoltării (AKP) a contestat rezultatele din orașul sudic Adana, acolo unde candidatul MHP a câștogat cu 33,22% din sufragii, învngându-l pe reprezentantul AKP, care a obținut un scor de 31,87%. Diferența dintre primul și al doilea loc a fost de aproximativ 15.000 de voturi.

Sursă foto: DHA

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel