Proteste Franța. Studenții au plecat din universități și s-au alăturat manifestanților / video
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Manifestanții au ieșit din nou pe străzile din Paris, după decizia guvernului de a crește vârsta de pensionare la 64 de ani.

Protestele continuă vineri la Paris, la o zi după ce președintele Emmanuel Macron și guvernul său au decis să încerce să treacă prin decret o reformă controversată a pensiilor, ocolind un vot în camera inferioară a parlamentului, Adunarea Națională, srie DW.

Traficul în oraș a fost perturbat, deoarece sindicatele au amenințat cu greve pe perioade nedeterminate ca răspuns la decretul privind pensiile.

Mai multe mașini au fost incendiate în Paris și în alte orașe franceze seara în timpul demonstrațiilor care au implicat câteva mii de oameni.

Ministrul de Interne, Gerald Darmanin, a declarat că aproximativ 310 de persoane au fost arestate de poliție și a promis că vor lua măsuri împotriva celor care perturbă ordinea publică.

„Opoziţia este legitimă, protestele sunt legitime, dar provocarea haosului nu este”, a declarat el la radio RTL.

Lucrătorii de la salubritate aflați în grevă au blocat o fabrică de colectare a deșeurilor care găzduiește cel mai mare incinerator din Europa pentru a-și sublinia determinarea, iar studenții au părăsit sălile de curs pentru a se alătura grevelor.

Liderii influentului sindicat CGT au cerut oamenilor să părăsească școlile, fabricile, rafinăriile și alte locuri de muncă. Mai multe grupuri, inclusiv activiștii vestelor galbene care au organizat proteste de amploare împotriva politicilor economice ale lui Macron în timpul primului său mandat, au cerut un marș către parlamentul Franței în această seară. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel