Proteste Franța: Intervenția violentă a forțelor de ordine, anchetată
Autor: Darius Muresan | Publicat pe: 04 mai 2019, 16:13
WhatsApp
protest
protest
Inspecţia generală a poliţiei naţionale (IGPN) a fost însărcinată să ancheteze asupra posibilelor violenţe comise de forţele de ordine în timpul manifestaţiei de 1 mai de la Paris după difuzarea mai multor înregistrări video, printre care şi una în care un poliţist introduce un baston în pantalonii unui bărbat reţinut, informează surse din poliţie citate sâmbătă de AFP.

În aceste imagini pot fi văzuţi poliţişti în civil cu căşti, care reţin un bărbat în mijlocul unei mulţimi pe bulevardul Montparnasse, în sudul capitalei. Mai mulţi manifestanţi scandează "toată lumea detestă poliţia".

Este momentul în care unul dintre poliţişti introduce bastonul în pantalonii bărbatului imobilizat, la nivelul feselor. Acesta este apoi scos din mulţime.

Prefectul poliţiei in Paris a sesizat IGPN pentru ca inspecţia să ancheteze asupra acestor fapte, dar şi asupra altor două cazuri de violenţe prezumate dezvăluite de înregistrările video.

În prima un poliţist cu cască pălmuieşte violent un manifestant, iar în cea de a doua un alt membru al forţelor de ordine aruncă cu o piatră de pavaj în timpul manifestaţiei.

Parchetul din Paris a deschis o anchetă judiciară în cele trei cazuri şi a încredinţat investigaţiile IGPN.

Defilarea tradiţională de 1 mai s-a derulat la Paris într-o ambianţă tensionată, care au început înainte de plecarea în marş şi au continuat de-a lungul întregului parcurs.

"Dacă există o culpă, vor exista sancţiuni, administrative şi judiciare", a declarat vineri ministrul de interne Christophe Castaner, în cadrul unui briefing de presă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?