Protestatari din Pungești, acuzați de port ilegal de armă albă. Chevron depune plângere
Autor: DCNews Team | Publicat pe: 07 dec 2013, 19:18
WhatsApp
pungesti
pungesti

Chevron a făcut plângere la Poliția Vaslui pentru că, spune compania americană protestatarii anti-gaze de șist din Pungești au distrus aproape în totalitate, sâmbătă, gardul împrejmuitor al terenului în care societatea își desfășoară activitatea, dar și o parte din utilaje.

Totodată, 22 de protestatari au fost duși la sediul Poliției Vaslui în urma incidentelor din această după-amiază de la Pungești. 14 dintre ei sunt acuzaţi de ultraj şi unul de port ilegal de armă alba, iar ceilalţi şapte au primit amenzi între 500 şi 5.000 de lei pentru participare la o adunare publică nedeclarată, potrivit Mediafax.

Chevron și-a sistat pentru a doua oară activitățile de explorare din comuna Pungești, din cauza protestelor.

"Chevron confirmă astăzi (n.r. sâmbătă) suspendarea activităţilor în Siliştea-Pungeşti ca urmare a condiţiilor nesigure de lucru, generate de activităţile ilegale şi violente ale protestatarilor. Chevron a sesizat Poliţia Vaslui în legătură cu distrugerile de echipament produse pe proprietatea noastră. Chevron nu tolerează violenţa sub nicio formă şi îşi reiterează angajamentul de a avea relaţii constructive şi pozitive cu comunităţile unde îşi desfăşoară activitatea şi de a continua dialogul cu publicul interesat, comunităţile locale şi autorităţi despre proiectele sale. Prin urmare, compania noastră a suspendat temporar activităţile, pentru a se asigura că orice lucrare efectuată se poate face în condiţii de siguranţă pentru comunitate şi pentru angajaţii săi", se arată într-un comunicat remis de Chevron.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?