Protest spontan al angajaților Prebet Aiud față de schimbarea directorului general
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
foto ziarulunirea.ro
foto ziarulunirea.ro
Angajații Prebet au oprit activitatea și au ieșit în stradă, astăzi. 

Presa locală scrie că un protest spontan a izbucnit astăzi, 10 mai, în compania Prebet, din municipiul Aiud. Conform informațiilor din zonă, angajații sunt nemulțumiți de propunerea schimbării directorului general. Au ieșit în stradă nu doar angajații, ci toți șefii și restul conducerii executive. Ei sunt nemulțumiți de intenția de a-l schimba din funcție pe Flaviu Ranca, despre care se pare că au numai cuvinte de laudă. Angajații spun că sunt mulțumiți de modul în care au fost tratați de directorul general, că au avut o relație fără probleme și nu doresc schimbarea acestuia. În plus ei protestează și față de o achiziție care ar lăsa fabrica fără lichidități. Este vorba despre 2,1 milioane de euro pentru 5% din ROCA, o valoare care este văzută ca fiind de 2,5 mai mare peste valoarea activului ce urmează a fi cumpărat. 

Mai mulți salariați protestează astăzi la compania Prebet Aiud deoarece, potrivit unui reprezentant al angajaților, Consiliul de Administrație se va întruni în cursul zilei de luni, pe ordinea de zi fiind și schimbarea directorului general, Flaviu Ranca. Cel care conduce CA al Prebet din februarie 2021 este Mathe Francisc, în calitate de președinte al Prebet Aiud. Decizia contestată de achiziție aparține tot Consiliului de Administrație. 

Angajații îl susțin pe directorul în funcție 

”Salariații au fost mulțumiți de modul în care directorul general s-a purtat cu ei și la rândul lor au avut o relație fără probleme cu conducerea societății. Angajații protestează împotriva schimbării directorului și împotriva unei achiziții care ar lăsa fabrica fără lichidități”, a spus un reprezentant al angajaților pentru ziarulunirea.ro.

La protest participă și șefii de secție, sectoare și restul conducerii executive.

Obiectul principal de activitate al societății aiudene este producerea și comercializarea traverselor din beton armat precomprimat pentru linii de cale ferată cu ecartament normal și de prefabricate din beton armat pentru structuri în construcții.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel