Data actualizării:
Data publicării:

Protest și scandal de Ziua Unirii Principatelor. Chirieac: Să nu confundăm lupta politică pe care am văzut-o cu spiritul efectiv al românilor!

Autor: Doinița Manic | Categorie: Stiri
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Analistul politic Bogdan Chirieac spune că România nu este chiar așa dezbinată, cum spun unii.

De Ziua Unirii Principatelor Române, s-a vorbit mult despre unitate, mulți invocând ideea că românii sunt dezbinați, asta după ce astăzi au existat proteste, certuri între politicieni și lupte între partide. Spre exemplu, George Simion a participat la Suceava la o manifestație organizată cu prilejul Zilei Unirii Principatelor Române, în cadrul căreia, alături de câteva sute de simpatizanți și membri ai acestui partid, i-a solicitat demisia liderului PNL Suceava, Gheorghe Flutur, de la conducerea Consiliului Județean. În cele din urmă, acțiunea s-a transformat într-un protest împotriva șefului administrației județene, fiind aruncate cuvinte grele. Ulterior, susținătorii PNL au venit cu o contramanifestație.

Bogdan Chirieac atrage, însă, atenția că toate aceste lucruri nu arată nicidecum lipsa de unitate a românilor, a oamenilor simpli, România nefiind la acest moment mai dezbinată decât alte națiuni europene, așa cum afirmă unii.

"Să știți că eu nu cred că românii sunt mai dezbinați decât alte națiuni europene, în acest moment, chiar nu cred lucrul acesta. Adică ce vreau să spun... 24 ianuarie, Ziua Unirii, partide politice în campanie - partidele politice asta fac într-o democrație, se combat unele pe altele, politicienii la fel.

"Să nu confundăm lupta politică pe care am văzut-o cu spiritul efectiv al românilor"

Eu nu cred că națiunea noastră e mai dezbinată. Pe măsură ce a început să se îmbogățească țara și s-a îmbogățit - a doua economie din Europa de Est, produs intern brut de 349 miliarde de dolari, conform FMI, anul trecut, în creștere de 10 ori din 2004 până în 2024 și se previzionează ca PIB-ul per capita, în prețurile comparabile, să fie numărul 1 în Europa de Est depășind Polonia, spune Bloomberg,  - pe măsură ce lumea a mai scăpat de sărăcia lucie, cred că se va simți din nou spiritul de unitate, spiritul național. Nu cred că lucrurile sunt chiar așa, adică să nu confundăm lupta politică, pe care am văzut-o astăzi din plin, cu spiritul efectiv al românilor.

Poate că Bucureștiul este foarte pestriț - și aici și "ai mei" au partea lor de vină, pentru că au atomizat publicul din România cu #rezist -, dar în țară lucrurile nu stau chiar așa. În comunitățile mici, se ajută oamenii - am văzut la inundații, am văzut la catastrofe, și în orașe, și în comunitățile astea care multe dintre ele s-au creat în jurul marilor orașe, în jurul Bucureștiului, Clujului, Iașiului, Constanței, Aradului, Oradei, Craiovei.

Eu cred că România va sta bine dacă nu ne omoară cu taxele și impozitele și nu blochează economia", a spus Bogdan Chirieac la Antena 3 CNN.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie
WhatsApp
pixel