Protest RER VEST & RETIM: ”Cu 15 milioane se merge la servici? Ăsta e salar? Și ridici câte 11 tone, cu mâna!”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Sursă foto: ziarulunirea.ro
Sursă foto: ziarulunirea.ro
Angajații operatorului de salubritate RER VEST & RETIM au deschis un protest la începutul zilei de miercuri. 

Muncitorii de la operatorul de salubritate RER VEST & RETIM au protestat în cursul dimineții de 5 ianuarie, la Tărtăria, în urma nemulțumirilor legate de salariile pe care aceștia le primeau.

Mai mulți angajați, după ce au fost nevoiți să demisioneze, au plecat pe jos spre case, unii din aceștia fiind nevoiți să ajungă până la Cugir.

”Cu 15 milioane se merge la servici? Ăsta e salar? Dacă merg la bancă, nu îți aprobă nimeni că spune că ai salariu prea mic. Se poate? Cu 15 milioane? Și ridici câte 11 tone, cu mâna? E foarte greu că ridici numai cu mâna. Nu bagi nimic la cârlig, numai cu mâna ridici, 11 tone pe zi”, a declarat unui dintre protestatari, conform ZiarulUnirea.ro

”O firmă de tot râsul”

”Am primit contractul de demisionare, am pus demisia, acum nu îmi dă nici mașină să mă duc acasă. Ce se întâmplă? Asta e o firmă de tot râsul. Toată lumea se plânge că e cea mai scumpă și nici salarii cum trebuie nu au. Asta este, o iau pe jos și merg acasă, am de mers vreo oră bună”, a declarat unul dintre angajați, care este nevoit să se deplaseze pe jos până la Cugir.

”30 de inși facem grevă și din 30 de inși scădem 4 inși care ne-au dat afară că facem gură. Păi am bătut pentru drepturile noastre, nu am bătut pentru altceva din gură și acum ne dă afară ca pe hoții de cai. Fiecare s-a șmecherit cum a putut. Asta e chiar bătaie de joc. Că am cerut să avem bonuri de 20 de lei, să avem salarii mai mari? Pe 16 milioane la gunoi, cine stă? Nu stă nimeni. Ăsta e adevărul”, a declarat un alt angajat care a protestat la sediul RER VEST & RETIM, la Tărtăria.

Ne LOVEȘTE o TRIPLĂ inflație, la jumătatea anului 2022

”Inflația cu care ne confruntăm are două componente care se resimt și una care va veni. Cele care se resimt, le știm cu toții. În primul rând este inflația generată de prețurile la energie, care are componentă internă și componentă externă. Noi avem o explozie a prețurilor la energie. Este o parte a inflației. O altă parte a inflației este cauzată de importuri. Suntem o țară care depindem de importuri, mai ales pe investiții, unde nu avem producție internă. Aceasta este ceea ce resimțim astăzi. 

Va mai veni un val de inflație peste noi care se numește, în termeni profesionali, inflația monetaristă, cea care este declanșată de explozia de capital care a avut loc în SUA și în Europa. S-au tipărit bani. Prin ridicarea dobânzilor de către băncile centrale, vom avea o inflație generată de dobânzi sau inflația monetaristă. Toate aceste trei tipuri de inflație se suprapun, iar grosul inflației în România se va afla la jumătatea anului 2022, dacă nu se intervine” a atenționat ministrul de Finanțe, Adrian Câciu. Vezi mai mult aici

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel