S-au încheiat negocierile dintre sindicaliști și Iohannis: Greva continuă / foto / UPDATE
Autor: Anca Murgoci | Publicat pe: 30 mai 2023, 14:39
WhatsApp
Iohannis
Iohannis
Sindicaliștii au terminat discuțiile la Palatul Cotroceni cu președintele Klaus Iohannis.

Update: Negocierile s-au încheiat. Din păcate, nu s-a ajuns la nicio înțelegere.

Sindicaliștii au ieșit nemulțumiți de la negocieri.

„Vom reveni cu un răspuns clar”, au transmis sindicaliștii care au anunțat că greva nu se va opri.

„Iohannis ne-a spus că va gira un acord politic. A promis că se va implica”, au mai zis sindicaliștii.

----

Știrea inițială:

Zeci de mii de profesori se află la poarta Palatului Cotroceni și așteaptă ca sindicaliștii să iasă cu vești bune după discuția cu Klaus Iohannis.

2. -imagine fara descriere- (original_intalnire_sindicate_educatie_30_mai_2023_02_82517200.jpg)

6. -imagine fara descriere- (original_intalnire_sindicate_educatie_30_mai_2023_05_61656500.jpg)

Sindicatele din Educaţie au organizat marţi un protest în Piaţa Victoriei, urmat de un marş până la Palatul Cotroceni. Potrivit organizatorilor, la protest sunt prezenţi în jur de 20.000 de participanţi.

3. -imagine fara descriere- (protest-profi_19389100.jpg)

Sindicaliștii, discuție și cu Nicolae Ciucă

Nicolae Ciucă s-a întâlnit, marţi, la Guvern, cu reprezentanţii liderilor sindicatelor din Educaţie. În cadrul discuției, la care a luat parte şi ministrul Ligia Deca, au fost prezentate măsurile propuse privind majorarea salariilor profesorilor.

„Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă s-a întâlnit, la Palatul Victoria, cu reprezentanții liderilor sindicatelor din Educație. În cadrul dialogului, la care a participat și ministrul Educației, doamna Ligia Deca, au fost prezentate măsurile propuse privind majorarea veniturilor personalului din Învățământ.

În privința majorărilor salariale solicitate în cadrul noii grile din viitoarea Lege a salarizării personalului plătit din fonduri publice, premierul Nicolae-Ionel Ciucă a prezentat garanțiile privind confirmarea utilizării ca reper pentru salariul debutantului pentru baza grilei de salarizare din învățământ la nivelul salariului mediu brut pe economie. Astfel, la nivelul coaliției de guvernare, așa cum a fost deja convenit și ulterior prezentat luni, 29 mai a.c., în cadrul întâlnirii liderilor coaliției cu reprezentanții sindicatelor din educație, va fi asumat un acord în acest sens, iar la nivelul Guvernului va fi adoptat un Memorandum ce va fi publicat în Monitorul Oficial al României.

În privința solicitărilor privind majorarea veniturilor din Educație, până la intrarea în vigoare a noii grile, în condițiile în care deja prin măsurile luate la nivelul acestui Guvern toate veniturile personalului din Educație au ajuns la maximul din grilă, au fost consolidate asigurările privind resursele necesare pentru alocarea de sume tranzitorii, astfel încât fiecărui angajat dintre cei aproape 270.000 din categoria personalului didactic și didactic auxiliar să îi fie alocat un venit net de 4.000 de lei, în două tranșe, începând cu luna iunie, iar celor 65.000 din categoria personalului nedidactic, un venit net de 1.500 lei, în două tranșe, începând cu luna iunie.

Aceste măsuri asumate la nivelul Guvernului vin în completarea alocărilor bugetare deja implementate de către actualul Executiv privind majorarea la maximul grilelor prevăzute de Legea 153/2017 întregului personal din Educație, alături de investițiile în infrastructura sistemului de învățământ”, a transmis Guvernul.

2. -imagine fara descriere- (protest-profesori-c_58971700.jpg)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?