Vezi si: Ultimele stiri
Autor: Neagoe Narcis-Florentin | Publicat pe: 20 ian, 14:14
Protest MASIV în Rusia, împotriva lui Putin. Ce motive invocă opoziția
Foto: Agerpres
Opoziția din Rusia a anunțat că intenționează să organizeze un protest amplu împotriva lui Vladimir Putin.

Opoziția rusă a anunțat că intenționează să organizeze un amplu protest la finalul lunii februarie, împotriva schimbărilor constituționale propuse de către președintele Vladimir Putin, conform Agerpres. Măsurile de pe agenda liderului rus sunt menite să îi asigure acestuia conducerea țării pe viață, consideră opoziția.

Putin, în vârstă de 67 de ani, a dezvăluit săptămâna trecută un plan de reformare a sistemului politic rus, care a dus la demisia premierului Dmitri Medvedev și a guvernului săi.

Preluarea puterii și după 2024

 

Schimbările dorite de Vladimir Putin necesită amendamente în Constituție și creează noi centre de putere în afara Kremlinului. În opinia opoziției și a susținătorilor acesteia, măsurile sunt o încercare a președintelui Federației Ruse de a rămâne la conducerea țării și după expirarea actualului său mandat, în 2024.

Ilia Iașin a anunțat că va organiza, cu ajutorul întregii opoziții, un marș de protest la Moscova, pe 29 februarie, pentru a protesta împotriva inițiativelor lui Putin.

Societatea are nevoie de un protest

 

„Societatea are nevoie de un protest masiv şi veritabil. Va fi un marș politic, al cărui principal obiectiv va fi să ceară rotația puterii şi să protesteze contra uzurpării puterii”, a subliniat Iaşin.

El a adăugat și că protestul este susținut de Fundația Anti-Corupție a lui Aleksei Navalnîi.


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
WOWBiz.ro
WOWBiz.ro
StirileKanalD.ro
StirileKanalD.ro
Capital.ro
Capital.ro
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DefenseRomania.ro