Protest mare în Olt. Ce s-a cerut
Data publicării:
Autor: Andreea Marinas
WhatsApp
Aproximativ 100 de persoane au protestat faţă de pescuitul comercial şi braconajul piscicol în județul Olt.
Aproximativ 100 de persoane au protestat, joi seară, la Slatina, faţă de pescuitul comercial şi braconajul piscicol pe râul Olt. 

Manifestaţia a fost organizată de asociaţii care militează pentru stoparea braconajului şi a pescuitului comercial. Protestul s-a desfăşurat timp de aproximativ două ore pe platoul din faţa Prefecturii Olt. 

O delegaţie a protestatarilor i-a înmânat un memoriu prefectului judeţului Olt, Silviu Neacşu. Acesta le-a propus ca în a doua parte a lunii aprilie să se întrunească alături de reprezentanţi ai unor instituţii cu atribuţii în domeniu pentru a discuta chestiunile legate de braconajul piscicol şi pescuitul industrial pe Olt. 

[citeste si]

La protest, manifestanţii au afişat mesaje precum "Nu mai vrem să pescuim setci", "DNA, verifică şi ANPA!", "Oltul nimănui", "Ne-am săturat de braconaj", "Păduri defrişate, ape secate", "Stop braconajului pe râul Olt", "Pescari sportivi, treziţi-vă!", "Opriţi pescuitul industrial, opriţi evaziunea fiscală!", "Râul Olt, un râu european! Un râu curat! Pescari sportivi, uniţi-vă!". 

Potrivit Agerpres, protestul a fost iniţiat de Asociaţia Salvaţi Râul Olt. Au venit şi pescari sportivi din judeţele Argeş, Dolj şi Vâlcea. 

Un protest similar a avut loc la Slatina şi anul trecut, în luna martie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel