Protest la Primăria Sectorului 1. "Înmormântarea serviciilor publice". Se strâng semnături pentru referendum
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Facebook Clotilde Armand
Facebook Clotilde Armand
Se anunţă protest la Primăria Sectorului 1 luni seară, dar şi începerea unei campanii de strângere de semnături pentru un referendum de schimbare a primarului Clotilde Armand.

"În seara asta la ora 22.00 nu mai plouă. Coliva o să reziste. Ne vedem în faţa Primariei Sectorului 1 la înmormântarea serviciilor publice.

Lansăm campania de strângere de semnături pentru referendum cetățenesc. De ce? Ca toţi cei care stau în Sectorul 1 să poată să îşi dea cu părerea dacă sunt multumiţi de actuala administraţie la jumătate de an de la alegeri. Este un exerciţiu democratic pe care considerăm că merită să îl încercăm. Care nu vine, mă-sa e... continuaţi voi", se arată într-o postare pe pagina de Facebook "N-am, dar vreau".

Grup de lucru în criza gunoaielor 

Sebastian Burduja, președintele PNL Sector 1, a vorbit despre criza gunoaielor și formarea unui grup de lucru.

„Vom transmite în direct și la întâlnirea pe care o vom avea vor fi toate părțile implicate. O să chemăm și Prefectura, Garda de Mediu, ANRSC,-ul, doamna primar, consilierii locali, consilierii generali, parlamentarii de București, jurnaliștii, societatea civilă, doamna avocat Trandafir și pe oricine are ceva de spus pe acest subiect. Acest grup de lucru va avea ca temă să realizeze un raport, să prezinte opiniei publice toate aceste informații, pentru că singura modalitate în care vom rezolva această situație imediat e să ne așezăm la masă și să discutăm cu toate cărțile pe față. Altfel, lucrurile vor degenera de la o zi la alta și vom ajunge într-o situație fără ieșire.

Sectorul 1 are multe probleme. Sigur că are o problemă cu gunoaiele care a generat o criză în pandemie și ea trebuie rezolvată. Nu ne interesează cu cine, nu ne interesează cine strânge gunoi, nu dăm doi bani pe asta. Dăm toată importanța calității vieții oamenilor din acest sector și faptul că ei, când ies din casă, miroase ca o groapă de gunoi. Asta ne doare. Nu pentru asta ne-au trimis acești oameni să-i reprezentăm în consiliile locale sau în Parlament“, a precizat Sebastian Burduja.

Primăria lui Armand, amendată cu 200.000 lei de Garda de Mediu

Potrivit Antena 3, primăria Sectorului 1, acolo unde Clotilde Armand este edil, a fost amendată de Garda de Mediu cu 200.000 de lei. După o săptămână de controale în cadrul Primăriei Sectorului 1, cât și în cadrul companiei care se ocupă cu salubritatea, Garda de Mediu a constatat că operatorul nu era Romprest, ci Primăria Sectorului 1, deoarece gunoaiele reprezintă proprietatea Primăriei.

Astăzi, Tribunalul București a obligat Primăria Sectorului 1 să plătească datoriile către compania de salubritate, iar edilul trebuie să mai găsească o altă sursă de finanțare, pentru a-și achita datoriile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel