Protest la Ministerul Muncii. Provocare pentru Raluca Turcan: Să trăiești cu salariul minim!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Protest la Ministerul Muncii. Provocare pentru Raluca Turcan: Să trăiești cu salariul minim!
Protest la Ministerul Muncii. Provocare pentru Raluca Turcan: Să trăiești cu salariul minim!
Comunitatea Declic protestează în fața Ministerului Muncii, din București. Raluca Turcan a fost provocată să trăiască cu salariul minim pe economie.

Pentru a atrage atenția asupra faptului că salariul minim pe economie este insuficient, membrii Declic au aliniat 30 de coșuri de cumpărături pe trotuarul din fața ministerului, câte unul pentru fiecare zi a unei luni, și îi arată Ralucăi Turcan ce înseamnă cu adevărat să trăiești cu doar 1524 de lei!

‘’Raluca Turcan pare că nu conștientizează ce înseamnă să trăiești cu salariul minim. Așa că o vom provoca să trăiască și ea cu 1524 de lei pe lună și să ne spună cum i-ar împărți, pe ce i-ar cheltui. Va reuși să supraviețuiască sau își va mai lua un part-time pe lângă jobul de la minister, ca să-și crească veniturile?!‘’ a declarat Anduța Karetsou, campaigner Declic.

Cu același prilej, Comunitatea Declic va depune și petiția semnată de 35 de mii de cetățeni care cer Guvernului să susțină legea europeană pentru salarii minime decente și să identifice soluții și politici naționale pentru salarii ce nu împing angajații la limita sărăciei.

Membrii Declic atrag atenția asupra faptului că, formula de calcul a salariului minim, lansată zilele acestea de guvernanți, nu ia în considerare și valoarea coșului minim de consum pentru un trai decent, încălcând Legea 174/2020.

Salariul minim net în România a fost stabilit la 1524 lei de la 1 ianuarie 2022, printr-o formulă ce încalcă legea și care, perpetuată și în următorii ani, îi va condamna la sărăcie pe termen nedefinit pe cei 1,3 milioane de angajați pe salariul minim.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel