Protest la București pentru eliminarea pașapoartelor la frontiera dintre România și Republica Moldova
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Câteva sute  de persoane care solicită eliminarea pașapoartelor la trecerea frontierei dintre România și Republica Moldova au protestat într-un mod inedit, duminică, la București. Aceștia au format un lanț uman între Ambasada Republicii Moldova și Ministerul Afacerilor Externe, informează un comunicat al Platformei Unioniste Acțiunea 2012 transmis Agerpres.

Lanțul uman ce a pornit din fața sediului Ministerului Afacerilor Externe al României până la porțile Ambasadei Republicii Moldova a simulat granița dintre cele două state românești.

"Pașapoartele dublează frontiera dintre România și Republica Moldova. Nu le mai vrem și nu ne mai trebuie. Este nefiresc să putem circula doar pe baza buletinului în 58 de țări și teritorii, iar pentru a ajunge la Chișinău să fim nevoiți să ne procurăm pașaport. Costurile morale și financiare ale acestei măsuri sunt prea mari", a declarat Mădălina Hrițuleac, secretarul general al Platformei Unioniste Acțiunea 2012, organizatorul manifestației, citat în comunicat.

Citește și: Iohannis, în Republica Moldova: Un DNA ca în România are nevoie de două lucruri

"Am prieteni mulți în România. Din cauză că nu își mai perfectează pașaport, ne vedem foarte rar, atunci când trec eu Prutul. Următorul pas corect și natural al autorităților de la Chișinău ar fi adoptarea unei Hotărâri de Guvern care să permită cetățenilor României să treacă vama fără pașaport", a spus Oxana Iovu, originară din Ialoveni.

Platforma Unionistă Acțiunea 2012 a depus adrese pentru legiferarea accesului cetățenilor Uniunii Europene în Republica Moldova doar cu obligația de a prezenta alternativ pașaportul sau cartea de identitate atât la Ministerul Afacerilor Externe al României, cât și la Ambasada Republicii Moldova de la București. În același sens, Tinerii Moldovei de la Chișinău au depus o adresă la Ministerul Afacerilor Externe și al Integrării Europene al Republicii Moldova.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel