Data publicării:

Protest la Biroul Electoral Central. Susținătorii Dianei Șoșoacă au ajuns la BEC și scandează împotriva CCR 

Autor: Dan Carp | Categorie: Stiri
WhatsApp

Susținătorii Dianei Șoșoacă au ajuns la Biroul Electoral Central și scandează împotriva Curții Constituționale. 

Duminică seară, la sediul Biroului Electoral Central (BEC) din București, atmosfera este tensionată, după ce aproximativ 50 de protestatari s-au adunat pentru a-și exprima nemulțumirea față de decizia Curții Constituționale a României (CCR) de invalidare a candidaturii Dianei Șoșoacă. Protestatarii sunt în așteptarea unei decizii a Biroului Electoral Central, după ce Diana Șoșoacă și-a depus din nou dosarul de candidatură. 

Sâmbătă seara, la ora 23:50, cu doar 10 minute înainte de expirarea termenului legal, Șoșoacă s-a deplasat din nou la sediul Biroului Electoral Central și și-a depus din nou dosarul de candidatură, aspect confirmat de Toni Greblă, președintele Autorității Electorale Permanente. Cu toate acestea, experții susțin că șansele sale de a reintra în cursa pentru Cotroceni rămân reduse.

Ședința Biroului Electoral Central a început în jurul orei 18:20 cu o mică întârziere, iar o decizie este așteptată duminică seară. 

Protestul anunțat de partidul SOS România a debutat în Piața Constituției, iar pe parcursul zilei, susținătorii Dianei Șoșoacă au mărșăluit prin diverse zone ale capitalei, pentru ca, în cele din urmă, să se oprească în fața sediului Biroului Electoral Central. Toți ochii sunt ațintiți asupra deciziei care urmează să fie anunțată în această seară. 

Decizia CCR, fără precedent

Decizia CCR de eliminare din cursă a Dianei Șoșoacă a fost vehement contestată inclusiv de adversarii politici ai candidatei SOS pe motiv că judecătorii ar interveni în lupta electorală. De asemenea, o astfel de decizie creează un precedent periculos.

Cel mai probabil motivarea CCR de invalidare a candidaturii Dianei Șoșoacă va fi publicată luni, atunci când ar trebui de asemenea să ajungă și în Monitorul Oficial.

Toni Greblă a anunțat că Diana Șoșoacă nu a mai depus și alte semnături, ci doar dosarul. 

"Diana Şoşoacă şi-a depus din nou candidatura sâmbătă, la 23,50. Termenul de depunere a candidaturilor a expirat azi-noapte, la ora 24,00, iar dânsa a depus la 23,50, deci în termen. Nu a mai depus semnăturile, a depus dosarul de candidatură fără semnături. Biroul Electoral Central se pronunţă în 24 de ore asupra candidaturilor, iar astăzi, la ora 18,00, BEC se va pronunţa pe candidatura lui Ludovic Orban, care a fost depusă ieri după-masă, spre seară, şi pe a Dianei Şoşoacă. După şedinţă, BEC va da un comunicat de presă", a declarat Greblă

Imediat după decizia de invalidare a candidaturii la alegerile prezidențiale Diana Șoșoacă și-a invitat susținătorii la protest într-un live de câteva ore alături de partenerul său politic, Luis Lazarus. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel