Protest în comuna Ditrău, din cauza a doi brutari din Sri Lanka. Locuitorii comunei vor referendum
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Locuitorii comunei Ditrău, din judeţul Harghita, sunt revoltaţi că la brutăria locală lucrează doi brutari din Sri Lanka. Astfel, aceştia cer organizarea unui referendum la nivel local pentru stoparea influxului de migranţi. 

Conform portalului Maszol.ro, localnicii s-au arătat nemulţumiţi de angajarea a doi muncitori din Sri Lanka într-o brutărie din localitate. Pe reţelele de socializare a fost creat un grup ce numără deja 2500 de persoane, unde au apărut postări pline de ură la adresa muncitorilor şi a proprietarului brutăriei, unele chiar incitând la violenţă. Localnicii se tem că brutarii din Sri Lanka vor aduce şi alţi muncitori străini, ceea ce va însemna un pericol pentru membrii comunităţii.

Angajaţii brutăriei îndeamnă la calm 

"Sunt oameni simpli, normali, curaţi, la fel ca noi. Am muncit la rândul nostru în străinătate şi ne-au acceptat, la fel trebuie să-i acceptăm şi noi acum.", a spus un angajat al brutăriei pentru presa locală. 

"Situaţia nu e deloc simplă. Probabil că dacă şi-ar fi găsit muncitori autohtoni, nu ar fi căutat angajaţi străini", a spus deputatul UDMR Bende Sándor publicaţiei ETV în limba maghiară.

Deputatul a subliniat însă lipsa forţei de muncă în judeţ şi necesitatea întoarcerii acasă a tinerilor plecaţi la muncă în străinătate, menţionând totodată că deocamdată proprietarii firmelor nu pot concura cu salariile oferite în ţările vest-europene.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel