Iulian Dumitrescu, ironizat de protestari adunați în fața CJ: "Pleacă de la Prahova, te aşteaptă Rahova"
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea
Peste 100 de persoane au manifestat, marţi, în faţa Consiliului Judeţean (CJ) Prahova contra preşedintelui CJ, Iulian Dumitrescu, care este cercetat de DNA pentru fapte de corupţie.

Protestatarii au sunat din vuvuzele și au scandat "La puşcărie, Dumitrescule", "Dumitrescu, nu uita, Prahova nu e a ta". Mai mult, aceștia au afişat pancarte cu mesaje precum: "Să nu vă fie frică, în locul meu e Mitică (n.red.- vicepreşedintele CJ Prahova). Semnat: Iulian Dumitrescu", "Fără penali în funcţii publice", "Pleacă de la Prahova, te aşteaptă Rahova", "Pierdut preşedinte CJ Iulian Dumitrescu. Declarat nul", "Întrebare pentru domnul general: chiar susţineţi un penal?", "Oare eu ce să votez? Un român sau albanez?".

Iulian Dumitrescu este cercetat de DNA, sub control judiciar, pentru luare de mită şi fals în declaraţii. Iulian Dumitrescu are interdicţie să îşi exercite funcţia de preşedinte al Consiliului Județean Prahova.

După ce a fost pus sub acuzare, Dumitrescu a zis că demisionează din toate funcţiile deţinute în Partidul Național Liberal, şi anume, de prim-vicepreşedinte PNL şi preşedinte al PNL Prahova.

Având în vedere existenţa dosarului în care DNA mi-a adus acuzaţiile prezentate public, am luat decizia să demisionez din toate funcţiile din partid, deoarece partidul nu are nicio legătură cu această speţă, a scris atunci pe pagina sa de Facebook Iulian Dumitrescu.

În acest dosar, tot sub control judiciar sunt cercetate alte două persoane, respectiv sora lui Dumitrescu, pentru complicitate la luare de mită şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, dar și cumnatul acestuia, pentru acuzația de complicitate la luare de mită şi fals în declaraţii.

Iiulian Dumitrescu va candida pentru un nou mandat de preşedinte al Consiliului Județean din partea PNL Prahova.

"Primarii liberali din judeţul Prahova au trimis o scrisoare deschisă conducerii Partidului Naţional Liberal în care îşi manifestă susţinerea pentru candidatura lui Iulian Dumitrescu în vederea unui nou mandat de preşedinte de CJ. Solicitarea a fost materializată şi printr-o decizie luată astăzi, 20.03.2024, în unanimitate, în cadrul Colegiului Director Judeţean al PNL Prahova", conform unui comunicat de presă transmis, săptămâna trecută, de PNL Prahova.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel