Protest contra gazelor de șist, cu 40 de localnici și 200 de activiști de meserie
Data publicării:
Autor: Cristina Alexandrescu
WhatsApp
Protest gaze de sist jurnalul.ro
Protest gaze de sist jurnalul.ro

Duminică, în Oradea, a avut loc primul protest din oraș al acestui an împotriva gazelor de șist, la care au participat aproximativ 40 de localnici și peste 200 de moți aduși cu autocarele de la Câmpeni, scrie  Foto: jurnalul.ro[/caption]

Activiști aduși cu autocarele

Problema este că cei 200 de protestatari aduși cu autocarele pot fi plimbați de la manifestație la manifestație, transformându-se în activiști de meserie, astfel că luările lor de poziții devin irelevante. Relevanță au părerile localnicilor în aceste cazuri. În mod normal ar fi trebuit ca numărul localnicilor care protestează să fie mai mare, iar cei aduși să fie doar câțiva reprezentanți ai zonei din care provin.

Colectă de bani pentru o femeie din Pungești

La statuia lui Mihai Viteazul din Piața Unirii a venit și o femeie din Pungești, în numele căreia universitarul Orlando Balaș a făcut apel la o colectă de bani. Motivul: țăranii vasluieni care își apără pământurile de „invazia” căutătorilor de gaze de șist au atâtea amenzi de plătit încât sunt nevoiți să apeleze la ajutorul semenilor, mai scrie sursa citată.

Probabil că dacă la mișcare ar fi fost aduși doar 40 de manifestanți, cu numai un autocar, banii economisiți pe aducerea celorlalți ar fi fost suficienți pentru femeia respectivă, din Pungești, nemaifiind astfel nevoie de o chetă.

De la ecologie, la justiție

Unul dintre liderii protestatarilor a trecut de ecologie și s-a transformat în justițiar, dând verdicte și stabilind vinovați cu privire la Guvern și politicieni

Înainte de venirea protestatarilor invitați, unul dintre purtătorii de mesaje ai ecologiștilor orădeni, Cătălin Popa, a ținut un discurs vehement împotriva clasei politice și mai ales împotriva Guvernului Ponta. „Este o păcăleală că în Felix nu vor fi explorări. Poate nu va fi sondă în incinta ștrandului, dar apa tot va fi afectată”, a spus Popa, precizând, de asemenea, că „tot ceea ce ne spune Guvernul trebuie luat drept fals”, a mai arătat publicația bihoreană.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel