PROTEST Bruxelles 4 mai 2019. Mișcarea protestatarilor din România: 3 mesaje vom da
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Tudor Cârstoiu
Tudor Cârstoiu
La data de 4 mai 2019, va avea loc un protest la Bruxelles. 

Protestul este intitulat astfel pe Facebook: „Bruxelles, 4 mai 2019. Toți pentru România, Toți pentru Europa”. Tudor Cârstoiu a plecat chiar astăzi spre Bruxelles. „Mergem să "facem de râs" România, cum ar zice alții", a scris Tudor Cârstoiu pe contul său de Facebook, precizând: „Nu uităm Jandarmeriada din 10 August. Mai bine ascultați-l pe Andrei Caramitru și faceți bagajele și cumpărați biletele către o țară africană fără acord de extrădare cu România".

Protest 4 mai 2019. Trei mesaje

„Miscarea Civica Diaspora Belgia și comunitatea ACORD DIASPORA cheamă toți românii cinstiți la Bruxelles, sâmbătă, 4 mai 2019, ora 14.00, în Place de l Albertine. Evenimentul este al tuturor românilor din Diaspora și România care au protestat în ultimii doi ani la București, în marile orașe ale țării sau în comunitățile din tările europene unde locuiesc.

Inițiatorii cer susținerea tuturor vocilor #rezist, grupurilor civice și comunităților #JustitieNuCoruptie din diaspora.

Miscarea Civica Diaspora Belgia este un grup al românilor din Bruxelles creeat pentru a motiva și încuraja românii din Belgia să se implice activ politic și să participe la alegeri. Prioritățile anului 2019 sunt alegerile Europarlamentare și Prezidențiale. Avem acordul de principiu al Poliției Belgiene pentru un protest care începe, la ora 14.00, sâmbătă 4 mai 201, în Place de l Albertine.

Scopul este să dăm trei mesaje clare și să oferim posibilitatea tuturor oamenilor cinstiți, tuturor grupurilor civice din diaspora și din țară să se exprime, să își facă cunoscute propunerile, să se cunoască, să arate lumii întregi cât de organizați suntem noi, românii. (...)

(w670)

Trei mesaje vom da:

1. Românii din diaspora susțin drumul european al României și în ajunul sărbătorii de 5 mai, Ziua Europei, își afirma valorile occidentale democratice. In 5 mai marcam si împlinirea a 12 ani de la integrarea ţării noastre în Uniunea Europeană.

2. Mobilizăm la vot pe toți cei care se vor uita la noi pe rețele sociale.

3. Cerem autorităților europene observatori speciali pentru a preveni frauda la alegeri. Cerem autorităților romane mai multe secții de vot în diaspora”, se precizează pe pagina de Facebook creată pentru această manifestație.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel