Protest 10 august. Corbu, antepronunțare anchetă. Bolcaș: Trebuie sancționat și îndepărtat
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Bianca Ştefan
WhatsApp
Protest
Protest
Avocatul Lucian Bolcaș a vorbit despre antepronunțarea împotriva jandarmilor a procurorului Ionel Corbu în dosarul privind violențele de la protestul din 10 august.

Lucian Bolcaș este de părere că procurorul Ionel Corbu trebuie sancționat și îndepărtat de la ancheta cu privire la violențele de la protestul din 10 august.

Ancheta trebuie să pornească pe două direcții și pe două căi procedurale de acțiune. În primul rând, este normal ca Inspecția Judiciară să ancheteze ce a căutat un procuror să se plimbe ca Vodă prin lobodă într-un câmp tactic în care nu avea nicio atribuție procedurală și în al doilea rând, să ancheteze nefericita exprimare a procurorului-șef a Procuraturii Militare București, cu privire la faptele săvârșite de către jandarmi. Mai întâi trebuiau stabilite aceste fapte și comportamentul lor, nu să pornești la stabilirea caracterului lor după o apreciere destul de firavă. E o antepronunțare, trebuie anchetat, trebuie sancționat, eventual îndepărtat de la efectuarea acestei anchete., a declarat Lucian Bolcaș la România TV.

Vezi și: Anchetă proteste. Ionel Corbu despre jandarmi: Nu se justifica agresiunea exacerbată

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel