Protejați-vă plantele de interior de pisici și câini: metode eficiente
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Protejați-vă plantele de interior de pisici și câini - metode eficiente. Sursa - Pexels
Protejați-vă plantele de interior de pisici și câini - metode eficiente. Sursa - Pexels
Plantele de interior și animalele de companie, în special pisicile, sunt rivale, iar consecințele vrăjmășiei lor pot fi teribile pentru ambele: ghivece rupte, frunze roase și sănătate precară a animalului de companie. 

Animalele de companie nu trebuie pedepsite atunci când umblă în ghivecele cu flori. Dimpotrivă, ele trebuie încurajate să aibă un comportament corect. Laudă-le și tratează-le cu ceva gustos când reușesc să facă față nevoii de a ataca plantele.

De asemenea, poți crea propriul „colț verde” pentru animalul tău de companie. Poți sădi plante speciale, ca animalul de companie să se joace în iarba înaltă și moale.

Încercați să le formați un reflex condiționat, spre exemplu, porniți un aspirator sau muzica, pulverizați apă dintr-o sticlă, forțând animalul să fugă de lângă ghivece. În curând animalul va înțelege că toate aceste acțiuni sunt provocate de dorința sa de a se juca cu florile și va înceta să vă provoace.

Puneți căței de usturoi în ghivecele plantelor de interior: secretul florarilor cu experiență

Așezați ghivecele într-un loc inaccesibil: pe rafturi înalte, suporturi de flori care sunt fixate în siguranță pe podea sau pe perete. Încercați să nu puneți ghivecele pe pervaz, deoarece pisicile consideră întotdeauna că acest loc este al lor. Dacă este imposibil să eliberați pervazul, așezați o folie pe el sau lipiți bandă adezivă, deoarece  animalului de companie, cu siguranță, nu îi va plăcea asta.

Mijloace dovedite de protecție

Animalele de companie nu pot tolera mirosul de citrice, piper, oțet, muștar, alcool și lavandă. Puteți face un spray cu adaos de uleiuri esențiale, puteți pune boluri cu condimente iuți lângă ghivece sau puteți întinde felii de lămâie pe pervaz. De asemenea, pisicilor și câinilor nu le place aroma de eucalipt,  rozmarin, pelin. Usturoiul și tutunul sunt  factori buni de descurajare.

Șapte plante de interior care aduc noroc, bani și fericire: crește-le în casă și viața ta se va schimba

Pietrele, cioburile și conuri de brad pot împiedica animalul de companie să sape pământul din ghiveci. Așezați-le pe sol și veți descuraja pisica să sape în ghiveci. În plus, veți decora florile într-un mod original.

În grădină, accesul direct la florile decorative poate fi limitat prin crearea unor obstacole din pietricele, așchii de marmură, pietriș sau rumeguș. Florile pot fi protejate și cu un gard viu. Plantele cu frunze tari și spini vor deveni o barieră de netrecut pentru pisici și câini.

BONUS. Spathiphyllum, numit și crinul păcii, va înflori tot anul: folosește trei produse, pe care planta le iubește

 

Pentru ca  spathiphyllum să înflorească, iar înflorirea să fie lungă și abundentă, trebuie să  fertilizați planta cu trei ingrediente.

Acestea costă câțiva bănuți, dar aduc zeci de beneficii plantei. Spathiphyllum sau crinul păci este o  floare de o frumusețe incredibilă. Unii cred că planta are proprietăți magice: ajută fetele necăsătorite să găsească dragostea adevărată, pe femeile măritate le ajută să mențină fericirea în familie și să aibă urmași. Dacă planta a înflorit, atunci în casă este armonie.

Pentru ca floarea  să înflorească, iar înflorirea să fie lungă și abundentă, trebuie să o fertilizați cu doar trei substanțe.  

Humat de potasiu. Acest îngrășământ se aplică pe la mijlocul iernii. Îngrășământul trebuie diluat conform instrucțiunilor înainte de a-l pune în ghiveci. De asemenea, planta poate fi udată din abundență cu această soluție.

Patru plante frumoase pe care trebuie să le ai în casă: sunt ușor de îngrijit chiar și iarna

Monofosfatul de potasiu se folosește când apare prima floare. Îngrășământul va satura planta cu potasiu și fosfor, macronutrienți care sunt necesari pentru apariția unui număr mare de flori. 

De asemenea, puteți hrăni planta cu un îngrășământ mineral complex, care conține azot, fosfor, potasiu. Acest remediu va prelungi  înflorirea crinului păcii. Dacă alternați aceste trei îngrășăminte, vă puteți asigura că planta spathiphyllum-ul va înflori pe tot parcursul anului. Citeste continuarea AICI.

  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel