Protecția împotriva diabetului și obezității - bacteriile din intestin
Data publicării:
Autor: Badoiu Raluca
WhatsApp
o-dieta-miraculoasa-arata-ca-diabetul-de-tip-2-este-reversibil-306545
o-dieta-miraculoasa-arata-ca-diabetul-de-tip-2-este-reversibil-306545

Oamenii de știință au descoperit un tip de bacterii intestinale care ar putea proteja împotriva obezității și ar putea ajuta la tratarea diabetului de tip 2, scrie  Descoperirea atestă faptul că alimentele care stimulează producția de bacterii din sistemul digestiv ar putea ajuta sănătatea multor bolnavi. Studiul a demonstrat că nivelurile de bacterii intestinale Akkermansia muciniphila au fost compromise în obezi și diabetici de tip-2( diabet zaharat).

Studiul a fost realizat pe șoareci de laborator. Hrănindu-i cu un supliment alimentar pentru a promova creșterea bacteriilor benefice a condus la un metabolism mai rapid, care a ajutat rozătoare de laborator să piardă din greutate. Ei au suferit, de asemenea, mai puține inflamații și au redus rezistența la insulină, un simptom al diabetului de tip 2.

Cantitatea de substanțe chimice numite endocannabinoids ca glucoză de control, de asemenea, a crescut, potrivit concluziilor publicate în Proceedings al Academiei Naționale de Știinte.

Spre deosebire de probiotice - produse de bacteriile vii, care mențin flora intestinului sănătoasă - prebioticele nu înlocuiesc bacteriile, dar ajută la menținerea nivelului de bacterii "bune" în tractul digestiv. Prebioticele conțin o formă de  amidon greu de digerat ce se găsește în cantități mici în banane, ceapă, praz și anghinare de Ierusalim și pot fi adăugate la o gamă largă de produse alimentare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel