Protecția Copilului i-a mulțumit lui Lajos Kristof, pedofilul care viola copii când era „somnambul“, când a denunțat-o pe mama uneia dintre victime
Data publicării:
Autor: Tudor Polojan
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Cunoscutul pedofil Lajos Kristof a fost felicitat de către DGASPC în ciuda faptului că a fost prins violând un minor.

Într-un caz care a șocat opinia publică, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Sector 6 i-a trimis o scrisoare de mulțumire lui Kristof Lajos, cunoscutul pedofil, după ce acesta a depus o petiție împotriva mamei băiețelului pe care îl abuza. Lajos, care se prezenta ca activist pentru drepturile copilului, a denunțat-o pe femeie pentru comportament abuziv, acuzând-o că își neglijează și își bate copiii.

Kristof Lajos, supranumit „antrenorul de genii”, era binecunoscut în mass-media și în cercurile de activiști pentru drepturile copilului, atrăgând susținerea unor personalități publice. Însă, în spatele acestei imagini, Lajos abuza sexual de un băiat de 12 ani, provenit dintr-o familie cu dificultăți.

După ce a făcut mai multe plângeri la DGASPC Sector 6 împotriva mamei copilului, băiatul a fost plasat într-un centru de plasament, fapt care a complicat o investigație secretă a Poliției Capitalei privind abuzurile sale.

Ancheta poliției a fost suspendată temporar, dar tatăl copilului a continuat să-și suspecteze fiul de abuzuri. Într-un moment de disperare, acesta a descoperit că băiatul se afla în locuința lui Lajos, fiind găsit dezbrăcat și într-o stare gravă. Cu toate acestea, Lajos a reușit să evite acuzațiile de abuz sexual la acea vreme.

Cazul a luat o întorsătură tragică când, în iulie, polițiștii l-au prins pe Lajos în flagrant, violând băiatul. Pedofilul a fost reținut și ulterior arestat preventiv pentru 30 de zile. Deși acuzațiile sunt grave, situația subliniază lacunele în sistemul de protecție a copilului și necesitatea unei vigilențe mai mari din partea autorităților.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel