Protecția Consumatorului, controale de amploare la hipermarketuri. Amenzi uriașe
Data publicării:
Autor: Bogdan Bolojan
WhatsApp
Comisarii de la Proteția Consumatorilor au efectuat ample controale la marile lanțuri de magazine în urma cărora au fost acordate amenzi uriașe. 

Comisarii au desfășurat o acțiune tematică de control pentru verificarea modului în care sunt respectate prevederile legale privind protecția consumatorilor la comercializarea legumelor și fructelor proaspete în magazine alimentare, hipermarketuri și supermarketuri.
Controlul s-a desfășurat în toate județele țării și în Municipiul București. Au fost controlați 441 operatori economici, la 314 (71%) dintre aceștia au fost constatate abateri, iar din cantitatea de peste 239 tone fructe și legume proaspete, circa 41,5 tone ( ~ 17,4%) nu se încadrau în prevederile legale.

În urma controalelor s-a dispus oprirea definitivă și retragerea de la comercializare a 2954 kg fructe și legume, în valoare de 12891 lei, produse improprii consumului uman;
-oprirea temporară de la comercializare a cca. 29,3 tone fructe și legume în valoare de 136058 lei până la remedierea neconformităților constatate;
-aplicarea de 351 sancțiuni contravenționale dintre care 150 avertismente și 201 amenzi contravenționale în valoare de 874.600 lei pentru încălcarea reglementărilor privind protecția consumatorilor.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel