Propuneri miniștri. Dăncilă, după anunțul oficial: Modul de exprimare al domnului Tăriceanu este de lumea a treia
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă a stat de vorbă cu jurnaliştii după ce a anunţat propunerile pentru protofoliile vacante de la Guvern.

"Dacă domnul Tăriceanu vrea neapărat să mergem în Parlament să iniţieze o moţiune de cenzură împotriva Guvernului din care a făcut parte şi atunci va pica acest Guvern. Eu cred că mai bine ar avea o discuţie cu membrii din ALDE şi ar lua cele mai bune hotărâri.

Prin aceste reclamaţii împotriva propriilor colegi, această atitudine prin care îţi excluzi de fiecare dată colegii, nu cred că este o atitutinde constructivă. Nu doar cei trei deputați nominalizați sunt de părere că trebuie să continuăm coaliția de guvernare. Am văzut în spațiul public mai mulți reprezentanți ALDE. Modul de exprimare al domnului Tăriceanu este un mod de exprimare de lumea a treia pentru că în momentul în care jigneşti nu cred că îţi face cinste", a declarat Viorica Dăncilă.

"Țară de lumea a treia"

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat că a auzit zvonurile referitoare la faptul că prim-ministrul Viorica Dăncilă ar încerca să coopteze membri ai ALDE în echipa guvernamentală, dar că nu are o confirmare oficială în acest sens.

"Am auzit aceste lucruri, nu am o confirmare oficială. (...) Doamna Dăncilă încearcă din răsputeri tot felul de formule care sunt de ţară de lumea a treia, ca să evite acest vot în Parlament. Dacă acest zvon se va confirma, dacă va apărea un anunţ cu privire la numirea unor persoane în calitate de 'membri ALDE', o voi notifica public pe doamna Dăncilă, printr-o scrisoare deschisă, că a încălcat prevederile constituţionale şi faptul că nu respectă decizia pe care noi am luat-o de a ieşi de la guvernare şi îl voi înştiinţa şi pe preşedinte să nu semneze decretele de numire, având în vedere că noi am luat decizia de a ieşi de la guvernare şi ar încălca prevederile constituţionale ale art. 85", a arătat Tăriceanu într-o declaraţie acordată presei la Palatul Parlamentului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel