Propunerea PSD care îl sperie pe Cîţu. Chirieac: Eşti obligat! Viitorul Parlament ar trebui să lucreze la asta
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Florin Cîțu, dar și alți reprezentanți ai Guvernului riscă să ajungă la închisoare după ce PSD a depus un proiect de lege prin care miniștrii care refuză să se prezinte la audieri în Parlament să fie condamnați.

”Credeți că Parchetul, oricare ar fi el, e mai important decât Parlamentul? Eu nu cred. Sincer. Baza unei democrații este Parlamentul, liber și corect ales. Vreau să știu și eu ce se întâmplă dacă refuz să mă prezint la Parchet. Care este sancțiunea? ( n.r. Parchetul are mecanisme pentru a aduce inculpații forțat la audieri). Probabil că lucrul acesta va trebui să fie valabil și pentru Parlament.

Trebuie să-i facem Parlamentului suficiente puteri. Trebuie o listă cu demnitari care să fie obligați să dea explicații în Parlament. Dacă ești ministru și te cheamă Parlamentul, ești obligat să te duci. Așa e și în America și în Marea Britanie și în Germania. Numai în România Parlamentul e un fel de ciuca bătăilor. Toată lumea îi înjură, nu au nicio putere, sunt la cheremul cui vrea. Se trag lucrurile de mai de mult. Doamna Kovesi nu a fost niciodată în Parlamentul României, deși a obligat-o Curtea Constituțională, dar a vorbit atât de frumos și cu atât de mult respect în Parlamentul European. Vedeți că Parlamentul European are putere să audiere pe cineva că altfel nu îl pune în funcție. Parlamentul României nu are nicio putere. Cred că viitorul Parlament ar trebui să lucreze la lucrul acesta. Sunt oglinda noastră, ar trebui să aibă și putere”, a declarat Bogdan Chirieac la România TV. 

Florin Cîțu, ministrul Finanțelor, a refuzat de mai multe ori să meargă la audieri în Parlament, a mai precizat sursa citată. Cîțu a susținut că proiectul este unul cu ”dedicație” pentru el și nu crede că va fi adoptat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel