Propunere INEDITĂ pentru universitățile de top românești. Un rector vrea schimbarea
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Rectorul Universității de Vest din Timișoara (UVT) invită toate universitățile de top din România să creeze o rețea de instituții de învățământ superior.

„Motivația pentru lansarea acestei inițiative pornește de la obiectivele comune pe care aceste universități le au în vedere, odată cu implicarea lor în proiectele de anvergură ce sunt orientate spre dezvoltarea «European Education Area», dar și de la problemele pe care acestea le pot întâmpina, mai ales în privința activităților ce își propun producerea schimbărilor sistemice în învățământul superior, la nivel național și european”, se arată într-un comunicat al UVT.

Este nevoie de o colaborare extinsă

Rectorul prof. univ. Marilen Pirtea transmite că: „O rețea de universități românești partenere în alianțe europene poate fi un partener de dialog important pentru ministerul de resort în ceea ce privește chestiuni comune proiectelor în care suntem implicați. Cu toții vom avea nevoie, în opinia mea, de o colaborare extinsă, pe diverse segmente de activități, cu instituțiile centrale din învățământul superior. Față de varianta unor dialoguri individuale, desfășurate separat, cu rezultate direct proporționale, avem posibilitatea de a fi împreună și a promova un cadru de lucru colaborativ în raport cu aceste instituții, cu agende clare, comune, asumate de toate părțile implicate”.

Este nevoie de o schimbare sistemică la nivel național și chiar european

„Viziunea mea pentru această rețea este îndreptată spre a consolida un spațiu unic de colaborare și dialog, prin care sper să creștem aportul pe care ni l-am propus prin fiecare dintre proiectele de Universități Europene în care ne-am integrat, în vederea producerii unor schimbări sistemice nu doar în instituțiile pe care le reprezentăm, ci și la nivel național și european”, a mai transmis rectorul UVT. Tot el propune constituirea, în prima etapă, a unui grup de lucru alcătuit din câte un reprezentant al fiecărei universități mai sus menționate, care să vizeze stabilirea unei agende comune, după care vor fi inițiate demersuri punctuale, devenite necesare în vederea atingerii obiectivelor stabilite. UVT și-a asumat organizarea primei întâlniri de lucru, pentru a oferi cadrul necesar începerii dialogului, în luna decembrie 2020.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel