Proprietarii de câini trebuie să furnizeze mostre din ADN-ul animalului pentru a păstra străzile curate, în Tel Aviv
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Proprietarii de câini trebuie să furnizeze mostre din ADN-ul animalelor / Foto: Pixabay
Proprietarii de câini trebuie să furnizeze mostre din ADN-ul animalelor / Foto: Pixabay
Proprietarii de câini din Tel Aviv trebuie să furnizeze mostre din ADN-ul animalului pentru a păstra străzile curate.

Autorităţile din Tel Aviv au solicitat proprietarilor de câini să le furnizeze mostre din ADN-ul animalelor lor de companie, în încercarea de a elimina problema excrementelor de câini de pe străzile oraşului, a declarat marţi un purtător de cuvânt, potrivit Agerpres care citează DPA.

Proprietarii de câini urmează să furnizeze aceste informaţii atunci când înregistrează un nou animal de companie sau reînoiesc anual permisul animalului lor de companie. Datele urmează să fie stocate într-o bază de date municipală.

Cum vor fi folosite mostrele din ADN



Inspectorii vor prelua mostre din excrementele de câine găsite pe stradă şi vor compara ADN-ul acestora cu cele din baza de date, a precizat purtătorul de cuvânt.

Proprietarii care nu au reuşit să strângă de pe stradă excrementele câinelui lor urmează să fie amendaţi. Cuantumul exact al amenzii nu este încă clar.

Amendă de peste 200 de dolari pentru cei care nu strâng după câinii lor



În prezent, dacă un proprietar de câine nu reuşeşte să strângă excrementele câinelui său, el este amendat cu o sumă care se apropie de 224 de dolari.

Tel Aviv-ul are una dintre cele mai mari rate de deţinere de câini la nivel mondial raportat la numărul de persoane care locuiesc în oraş.

Peste 40.000 de locuinţe au câini, adică fiecare al 11-lea rezident. Într-o declaraţie a consiliului municipal se precizează că proprietarii de câini uită să cureţe circa 500 de kilograme de excremente din zonele publice în fiecare lună.

 

Pandemia de COVID-19 a dus la creșterea cererii pentru animalele de companie

Faptul că pandemia ne-a impus să stăm mai mult în casă, îi face pe mai mulți oameni să își cumpere un animal de companie, chiar dacă până acum amânau acest lucru. Cererea pentru animale de companie a crescut exponenţial odată cu declanşarea pandemiei de Covid-19, dublând, de exemplu, preţul mediu al unui câine britanic la 1.875 de lire sterline (2.500 dolari), scrie Reuters. Perioada de lockdown i-a făcut pe mai mulți români să cumpere sau să adopte un animal de companie, potrivit unui studiu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel