Propagandistul Putin, nou discurs, vineri seara, în Piaţa Roşie: E o zi specială, festivă şi, fără a exagera, istorică. O zi a adevărului şi justiţiei
Autor: Anca Murgoci | Publicat pe: 30 sep 2022, 21:30
WhatsApp
Putin
Putin
Vladimir Putin susţine în Piaţa Roşie că Rusia va obţine ''victoria'' în conflictul din Ucraina.

Preşedintele rus Vladimir Putin a susţinut vineri că Rusia va obţine victoria în conflictul din Ucraina, adresându-se în Piaţa Roşie din Moscova participanţilor adunaţi acolo la un concert pop, după ce mai devreme el a oficializat anexarea la Rusia a patru regiuni ucrainene - Doneţk, Lugansk, Herson şi Zaporojie, transmit agenţiile AFP şi EFE.

Astăzi este o zi specială, festivă şi, fără a exagera, istorică. O zi a adevărului şi justiţiei, a spus Putin în faţa mai multor mii de susţinători, unii dintre ei purtând drapele ale Rusiei.

Bun venit acasă!, a lansat el, un mesaj către locuitorii regiunilor ucrainene anexate, liderul de la Kremlin afirmând despre aceştia că au revenit în patria lor istorică şi a promis că Rusia va face tot posibilul pentru a-i sprijini pe fraţii şi surorile din cele patru regiuni anexate.

Vom face totul pentru a garanta securitatea lor. Vom face totul pentru a restabili economia şi a repara infrastructura, a mai promis Putin.

Victoria va fi a noastră!, a clamat el, susţinând că Rusia este cea care a creat Ucraina modernă, cedându-i mari teritorii, teritoriul istoric al Rusiei împreună cu populaţia sa.

La o ceremonie desfăşurată mai devreme la Marele Palat al Kremlinului, el a semnat împreună cu liderii proruşi instalaţi de Moscova în respectivele provincii ucrainene documentele prin care este oficializată alipirea acestora la Rusia, nerecunoscută şi condamnată pe plan internaţional. În discursul său cu acest prilej, axat pe critici la adresa statelor occidentale, Putin a spus, printre altele, că Occidentul urmăreşte să distrugă statele care nu sunt dispuse să-şi cedeze suveranitatea şi care nu sunt conduse de lideri dispuşi să fie vasalii puterilor occidentale.

După invazia lansată în Ucraina pe 24 februarie, în prezent trupele ruse controlează aproape integral provinciile Lugansk şi Herson şi circa 60% din Doneţk şi Zaporojie. Oficializarea anexării acestora vine în timp ce armata ucraineană, ajutată între timp substanţial cu armament de statele occidentale, îşi continuă o contraofensivă de succes lansată pe mai multe direcţii pe linia frontului, reuşind să elibereze mai ales teritorii din regiunea nordică Harkov.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?