Data actualizării:
Data publicării:

Propaganda pro-rusă, la un pas de a fi interzisă în presa din România. Lovitură pentru fanii lui Vladimir Putin

Autor: Anca Murgoci | Categorie: Stiri
WhatsApp
PUTIN
PUTIN
Mișcare de ultimă oră pentru a opri propaganda pro-rusă în România!

UPDATE: Florin Cîțu a anunțat: „Mâine, la ora 10:30, am o întâlnire de lucru cu președintele ANCOM și al CNA. Vreau să găsim rapid modalități pentru a opri propaganda rusă în România”.

Știrea inițială:

Conform unor surse DC News, Florin Cîțu va avea, luni, o întâlnire cu Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) și Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), la 10.30, la Senat. Întâlnirea a fost solicitată de Florin Cîțu, liderul PNL.

Decizia a fost luată după anunțul făcut chiar de Florin Cîțu pe pagina sa de Facebook: „Este momentul ca România, prin intermediul ANCOM și al CNA, să oprească toți propagandiștii Moscovei din media locală!”

VEZI ȘI: Agenţia de presă TASS, suspendată din cauza că nu reușește să dea știri imparțiale în contextul cu Rusia-Ucraina

Agenţia de presă TASS a fost suspendată din Alianţa Europeană a Agenţiilor de Presă (EANA).

Agenţia rusească de presă TASS a fost suspendată din Alianţa Europeană a Agenţiilor de Presă (EANA) în aşteptarea unei decizii cu privire la excluderea acesteia, informează site-ul EANA.

'În circumstanţele noii reglementări privind mass-media aplicate de guvernul rus (Roskomnadzor), care restrânge puternic libertatea presei, Consiliul de administraţie al EANA consideră că TASS încalcă scopul EANA, aşa cum este prevăzut acesta în Statutul Alianţei, nefiind în măsură să furnizeze ştiri imparţiale, ceea ce află în centrul declaraţiei de misiune a EANA', indică Alianţa.

'Ţinând cont de acest fapt, precum şi de cererea unor membri de a exclude TASS din EANA, Consiliul, în calitate de organ executiv al Alianţei, a decis în unanimitate să suspende imediat TASS din EANA, până când o Adunare Generală va decide, în conformitate cu Statutul, dacă TASS ar trebui să fie exclusă din Alianţa noastră', se adaugă în mesajul postat de Alianţă, conform Agerpres.

VEZI ȘI: SUA, răspuns după mișcarea nucleară a lui Putin / Update

SUA consideră că mișcarea nucleară a lui Putin este „total inacceptabilă”.

SUA au răspuns ordinului președintelui Vladimir Putin de a pune forțele nucleare ale Rusiei într-o stare de alertă „specială”.

Ambasadorul Statelor Unite la ONU, Linda Thomas-Greenfield, a calificat „inacceptabilă” mișcarea lui Vladimir Putin, într-un interviu pentru CBS News.

„Înseamnă că președintele Putin continuă să intensifice acest război într-o manieră total inacceptabilă și trebuie să continuăm să-i oprim acțiunile în cel mai puternic mod posibil”, a spus ea.

Mișcarea facilitează lansarea armelor, dar BBC scrie că este, mai degrabă, o modalitate prin care Rusia să trimită un avertisment către NATO, mai degrabă decât să semnaleze intenția de a le folosi.

„Întotdeauna am indicat că dorim să găsim o soluție diplomatică, dar Rusia a ales confruntarea”, a spus Linda Tomas-Greenfield pentru Dana Bash de la CNN. „Acest efort diplomatic este încă un efort de a aduce rușii la masa negocierilor”, a mai zis ambasadorul Statelor Unite la ONU.

„Nu pot să intru în mintea rușilor – în mintea lui Putin sau în raționamentul rus, așa că rămâne de văzut ce se va întâmpla”, a spus ea.

Decizia preşedintelui rus, Vladimir Putin, de a plasa în alertă capabilităţile de disuasiune nucleară se înscrie într-o schemă de generare a unor ameninţări care nu există, a reacţionat duminică Preşedinţia SUA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel