Data publicării:

”Propaganda n*zistă a rămas în Orientul Mijlociu până în prezent”. Au fost găsite exemplare din ”Mein Kampf” în casele teroriștilor Hamas, dezvăluie ambasadorul Reuven Azar

Autor: Cristian Cîșleanu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik

Află ce declarații a făcut Excelența Sa Reuven Azar, ambasadorul Israelului în România, despre faptul că au fost găsite exemplare din ”Mein Kampf” în casele teroriștilor Hamas.

„Al treilea motiv pentru care Holocaustul a fost unic, un fenomen unic, a fost legat de natura transnațională a ideologiei n*ziste. Aceasta este cea care a determinat exterminarea evreilor din România în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, sute de mii de evrei. Și, de fapt, propaganda n*zistă, ideologia n*zistă, a devenit foarte influentă și în Orientul Mijlociu și în lumea arabă. Acesta a fost unul dintre motivele pogromului Farhud, programul împotriva evreilor din Bagdad. Mulți oameni nu fac legătura, dar în acea perioadă a existat o vastă propagandă n*zistă și, de fapt, propaganda n*zistă a rămas în Orientul Mijlociu până în prezent, deoarece, după 7 octombrie, când Forțele de Apărare ale Israelului au intrat în Fâșia Gaza, au găsit exemplare din ”Mein Kampf” traduse în arabă în casele teroriștilor Hamas, ale agenților Hamas. Așadar, această ideologie este unică, Holocaustul este unic și continuă să reprezinte un pericol pentru omenire chiar și astăzi.

Atrocitățile din Israel

Prin urmare, decizia dumneavoastră de a aduce aici procesul Eichmann este foarte importantă. Procesul Eichmann a fost, de asemenea, un moment foarte special în istoria Israelului, deoarece până la acel proces nu exista o memorie colectivă națională în Israel, iar israelienii erau ocupați cu construirea statului Israel, iar mulți oameni nu știau despre atrocitățile din Israel, nu știau despre aceste atrocități, iar acest lucru a oferit libertate și expunere poveștilor personale ale oamenilor, ale supraviețuitorilor, pe care mulți israelieni nu le cunoșteau, și a deschis posibilitatea de a începe să se cerceteze în Israel despre Holocaust”, a transmis Excelența Sa Reuven Azar, ambasadorul Israelului în România, în cadrul conferinței ”2Day Ambassador”.

Urmărește conferința completă aici:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel