Pronunţarea în procesul Băsescu-Surupăceanu, amânată pentru 30 mai
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
basescu-la-tribunal
basescu-la-tribunal

Magistraţii Judecătoriei Sectorului 5 au amânat miercuri pentru 30 mai pronunţarea în procesul în care preşedintele Traian Băsescu l-a acţionat în judecată pe deputatul Mugurel Surupăceanu pentru afirmaţiile acestuia privind încurajarea de către şeful statului a consumului de droguri.

La termenul din 18 mai, Traian Băsescu şi Mugurel Surupăceanu au răspuns, pe rând, întrebărilor adresate prin intermediul instanţei şi au fost puse concluzii pe fond de către avocaţii celor doi.

Magistraţii Judecătoriei Sectorului 5 au dispus, la cererea lui Mugurel Surupăceanu, citarea preşedintelui Traian Băsescu în procesul în care acesta cere obligarea deputatului PSD la plata unor daune morale simbolice în valoare de un leu pentru declaraţiile legate de magazinele care comercializează produse etnobotanice.

Deputatul PSD Mugurel Surupăceanu, iniţiator al unei legi antidrog, anunţa, pe 14 februarie 2010, că a solicitat constituirea unei comisii parlamentare de anchetă în privinţa magazinelor care comercializează produse etnobotanice, sugerând că ar exista anumite grupuri de interese din PDL legate în mod direct de această afacere a drogurilor uşoare.

Mugurel Surupăceanu a apreciat că prin emiterea ordonanţei de urgenţă privind interzicerea produselor etnobotanice, Guvernul Boc a dat posibilitatea comercianţilor de droguri uşoare să îşi vândă produsele rămase către populaţie sau traficanţii din piaţa neagră, sub forma lichidărilor de stocuri la preţuri foarte mici.

El a susţinut că în unele cazuri preţul este de patru ori mai mic decât cel iniţial şi că acest lucru se face prin antedatarea facturilor de vânzare faţă de termenul de intrare în vigoare a OUG, în aşa fel încât să existe o aparentă formă de legalitate.

Deputatul a subliniat că în legea pe care a iniţiat-o împreună cu alţi cinci parlamentari nu era specificat un interval de zece zile care să le permită comercianţilor să îşi lichideze stocurile, termen prevăzut însă de ordonanţă.

Citeşte şi:

Vânzarea de etnobotanice, decizie politică luată la Cotroceni. Raportul Comisiei prezidenţiale, contestat de academicianul Zamfir

Iată întrebările lui Surupăceanu pentru Băsescu, în procesul etnobotanicelor. Unde a descoperit președintele acuzațiile

Băsescu folosește o declarație a senatorului PSD Dan Șova împotriva deputatului PSD Surupăceanu, în procesul etnobotanicelor

Ce legătură este între ierburi și Traian Băsescu?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel