Data actualizării:
Data publicării:

Pronosticul lui Ciolacu la moțiune. Numărul preconizat de voturi este istoric

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Politica
WhatsApp

Marcel Ciolacu a făcut un pronostic pentru moțiunea împotriva guvernului Cîțu.

Marcel Ciolacu a fost invitat la Realitatea Plus, unde a vorbit despre un rezultat istoric al moțiunii de cenzură:

„Moțiunea va trece și va avea un rezultat istoric. Va avea minimum 283 de voturi“, a precizat Marcel Ciolacu.

Jurnalista Realitatea Plus l-a întrebat: „283 de unde? PSD, USR și AUR au împreună 280?“

Marcel Ciolacu „Eu v-am dat un pronostic!“ 

Scenariu după moțiunea de cenzură. Halici (PSD): Președintele poate, nu e dificil. Trebuie să existe voință politică

 

Deputatul PSD Nicușor Halici a oferit un interviu, în exclusivitate pentru DC News, despre opțiunea agreată de Partidul Social Democrat, după moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu:

„Nu știu ce o să se întâmple astăzi, însă sper să cadă Guvernul Cîțu. Sper ca cei care au stat cu el și au zis că nu e bun nici de premier, nici de manager de coaliție, să-și țină și promisiunea. Nu ar fi prima dată când retractează sau găsesc diferite metode de a nu face ceea ce spun. Eu cred că va cădea Guvernul Cîțu, dar nu ține doar de PSD, de la noi vor vota toți.

De mâine, partidele trebuie să fie chemate la consultări, însă depinde dacă nu are președintele Iohannis vreun program prestabilit de schi, de golf, nu-mi dau seama dacă o mai fi iarbă, după frigul care e în apartamentele din București, depinde foarte mult de weekend-ul lui Iohannis. Sunt sarcastic, dar asta e realitatea într-o anumită măsură, plus că și el va încerca să găsească soluții să-i readucă pe useriști înapoi în coaliție“, a precizat deputatul Nicușor Halici.

Varianta alegerilor anticipate

„Noi mergem pe alegeri anticipate. Nu există alte variante. În cazul unui guvern de uniune națională, de exemplu, fiecare face ce vrea, nu există un program de guvernare a unei ideologii, asumat de un partid. Până la urmă, principiul democrației în asta constă, ca puterile statului, fiecare dintre ele, mai puțin cea judecătorească, să-și asume un program, o notă de parcurs, o idee, iar poporul îl investește cu încredere și ulterior decontează. În cazul unui Guvern de uniune națională nimeni nu-i de vină și nici nu prea se face ceva (...)“, a conchis Nicușor Halici (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel