,,Project Purple'', secretul pentru care Steve Jobs și-a riscat cariera
Data publicării:
Autor: Rusea Ramona
WhatsApp
first-iphone
first-iphone

,,Project Purple,aparatul care a schimbat istoria tehnologiei, este cel mai secret plan din istoria companiei Apple, din perioada în care aceasta a fost condusă de Steve Jobs.

De curând, Scott Forstall, seful Apple iOS, a început să dea detalii despre ,,Project Purple, iPhone-ul din buzunarele noastre.

În 2004, în AllThingsd.com, începe povestea lui Forstall în momentul în care Steve Jobs a plănuit să construiască primul telefon al companiei Apple. Pentru realizarea acestui telefon, Steve a avut nevoie de o echipă de specialiști care să gândescă ceea ce, astăzi, folosim marea majoritate.

"VEȚI LUCRA LA UN PROIECT SECRET. ATÂT DE SECRET ÎNCÂT NU VĂ POT SPUNE CE ANUME"

"A fost o provocare uriașă.", și-a amintit Forstall. Compania risca să nu producă acest ,,secret, întrucât nimeni nu construise până in acest moment niciun telefon, nimeni nu avea o astfel de experiență. Cel mai greu a fost faptul că Jobs îi ceruse în mod explicit lui Forstall ca toți cei implicați să fie angajați din cadrul companiei.

"Vom începe un proiect nou. Problema este că proiectul e atât de secret încă nu vă pot spune despre ce e. O să fiți nevoiți să renunțați la niște nopți și la niște weekenduri, în următorii ani." - Forstall către angajați.

După ce a strâns echipa, Forstall i-a dus într-o clădire deținută de Apple, au ocupat un etaj și l-a sigilat."Am vrut sa facem un telefon maret" - Forstall. "Etajul era monitorizat de camere, oamenii puteau sa treaca numai cu ajutorul unor legitimatii speciale. In anumite cazuri, angajatii erau nevoiti sa isi arate de 5 sau 6 ori legitimatia la verificare." - Allthingsd.com.

Din păcate, doar aceste detalii au fost făcute publice. Restul informațiilor au rămas închise în acea clădire.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel