Proiecte de peste 80 de milioane de lei pentru creşterea securităţii la incendiu în nouă spitale din București
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Foto Pexels
Foto Pexels
Proiecte în valoare de peste 80 de milioane de lei cu TVA pentru creşterea securităţii la incendiu în nouă spitale din Capitală se află pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) de joi.

Proiectele prevăd lucrări la instalaţii electrice, de ventilaţie, de tratare a aerului, la infrastructura de fluide medicale, precum şi montarea de sisteme de alarmare în legătură cu incendiul şi concentraţia de oxigen pentru spitalele 'Sfântul Ştefan', 'Colţea', de Nefrologie 'Dr. Carol Davila', 'Prof. Dr. Alexandru Obregia', 'Sf. Maria', 'Dr. Victor Babeş', 'Dr. Ion Cantacuzino', 'Nicolae Malaxa' şi 'Colentina'.

Conform proiectelor de hotărâre, SARS-CoV-2 este un virus cu 'o contagiozitate extrem de înaltă', care a provocat deja 'o criză sanitară fără precedent' şi decesul unui număr mare de persoane la nivel global şi în statele din Uniunea Europeană, printre care şi România.

'În sprijinul unei abordări coerente a crizei de sănătate publică rezultată, pentru a împiedica blocarea infrastructurii medicale disponibile şi, implicit, afectarea dreptului la sănătate pentru pacienţii care necesită internare, se impune evaluarea, extinderea, reabilitarea sau modernizarea infrastructurii instalaţiilor electrice, de fluide mecanice, de ventilare şi tratare a aerului, precum şi instalarea de detectoare semnalizare, alarmare incendii, cu acoperire totală şi detecţie oxigen, în vederea obţinerii unui răspuns în timp util şi eficient al sistemului medical public la criza COVID-19', prevăd proiectele de hotărâre. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel