Urmărește emisiunea live
Proiect USR PLUS la Timișoara: Interzisă hrănirea câinilor, pisicilor și a porumbeilor pe stradă
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Imagine de LUM3N de la Pixabay
Imagine de LUM3N de la Pixabay
Consilierii locali ai USR PLUS din Timişoara propun ca cei care hrănesc animale sau păsări, inclusiv porumbei, pe domeniul public sau privat al oraşului să fie amendați.

Concret, proiectul propune interzicerea hrănirii în spaţiul public a animalelor şi a păsărilor și amenzi de până la 200 de lei.

Rodica Militaru și Răzvan Stana, doi dintre consilierii locali USR-PLUS care au gândit acest proiect, au explicat într-o conferință de presă care a fost rațiunea acestui proiect care a iscat valuri de reacții în spațiul public.

„Una este să hrăneşti ocazional un animal pe stradă, inclusiv porumbei, şi altceva este să goleşti sacul cu pâine pe stradă. Când mergi să hrăneşti sistematic cinci animale pe un teren, pe o stradă, acesta este un abuz care poate crea probleme cetăţenilor, există mizerie şi agresivitate (din partea animalelor, n.r.). Nimeni nu va amenda un copilaş care va hrăni cu o mână de grăunţe porumbei, dar altceva este să mergi cu sacul", a declarat consilierul local Răzvan Stana, medic veterinar, citat de Agerpres.

El a motivat precizat că astfel de sancţiuni au fost introduse şi în alte mari oraşe europene precum Budapesta, Paris, Veneţia, Londra, Viena sau Helsinki.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel